Dagelijkse gebedsdiensten en een gezamenlijke viering

ERMELO – Van 21 tot en met 28 januari vindt de jaarlijkse gebedsweek plaats. Ook enkele kerken in Ermelo doen mee aan de week van het gebed. Het thema dit jaar is Recht door Zee. 

Recht door Zee is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. Vrijheid van slavernij in allerlei hedendaagse variaties staat daarin centraal. Het thema haakt aan bij het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus en is voorbereid en uitgewerkt door christenen in het Caribisch gebied. Er is een gezamenlijke viering op zondagmiddag 21 januari om 17.00 uur in de Immanuëlkerk. Het is een interkerkelijke ‘gebed om de eenheid’ met als voorgangers Theo Trompetter (RK Goede Herderkerk), ds. Rainer Wahl (Hervormde Zendingskerk) en ds. Sjaak Teuwissen (Gereformeerde Kerk), in samenwerking met andere kerkelijke vertegenwoordigers. Bijzondere muzikale medewerking wordt verleend door het gospel-ensemble ‘Gosmix’ uit Almere, en door cantor Wilbert de Kruiff van de Zendingskerk.

Gebedsbijeenkomsten

Gelovigen uit diverse kerken en gemeentes in Ermelo (hervormd, gereformeerd, verschillende evangelische gemeentes, Vergadering van Gelovigen, Nederlands Gereformeerde Kerk, Christelijk Gereformeerde Kerk, Rooms-katholieke parochie) organiseren een interkerkelijke gebedsweek op doordeweekse dagen; met een vaste orde van dienst, en wisselende sub-thema’s. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur
Maandag 22 januari R.K. Goede Herderkerk, Smidsweg 20
Dinsdag 23 januari Immanuëlkerk, Stationsstraat 137
Woensdag 24 januari Westerkerk, Oude Nijkerkerkerweg 4
Donderdag 25 januari Nederlands Gereformeerde Kerk, Van Beekweg 15
Vrijdag 26 januari De Voorhof, Christelijk Gereformeerde Kerk, Frederik Hendriklaan 11

Meer informatie is te vinden op www.interkerkelijkgebed.nl of via Jan Minderhoud (Interkerkelijk Gebed Ermelo): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Sjaak Teuwissen (voorganger in de gezamenlijke viering) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.