Start van Nationale Voorleesdagen

ERMELO - Negentig kinderen begonnen hun dag vandaag met een ontbijt in De Dialoog in Ermelo. Voor de vijfde keer was er namelijk het ontbijt met Puk. De peuters werden als VIP's onthaald, de rode loper was speciaal voor hen uitgerold.

Het werd een vrolijk ontbijt met boterhammen met hagelslag, ei en worst. En natuurlijk was de populaire Puk er ook. Sommige peuters vonden het een beetje spannend, maar gelukkig waren de ouders dichtbij. De driejarige Tim vond het een groot feest. Het eten had hij snel gezien, maar het aansluitende programma vond hij geweldig. ,,Thuis lezen we ook vaak voor en daar geniet hij van," vertelt zijn moeder. Anne (2), die voor deze gelegenheid haar feestjurk aan mocht, nam een kijkje in de grote theaterzaal. Al die rode stoelen vond ze heel indrukwekkend. Daar konden de peuters en hun ouders na het ontbijt kijken naar een mini-voorstelling. In een andere zaal was er een demo van 'Muziek op schoot'.

Bootcamp

Natuurlijk werd er ook gestimuleerd om fruit te eten en te bewegen. Dat laatste gebeurde door een bootcamp. Met stretchoefeningen, planken en opdrukken kwamen ouders en kinderen in beweging. Sommige oefeningen waren wat zwaarder voor de ouders aangezien zij de kleine kinderen op hun rug moesten nemen. Belangrijk was het samen plezier maken. En zo begon deze zaterdag op niet alledaagse wijze. 

Nationale Voorleesdagen

Met het voorlezen werd een link gelegd naar de Nationale Voorleesdagen. Ouders kunnen vervolgens door naar de bibliotheek om daar lid te worden met hun peuter. De bibliotheek heeft in dit kader meer activiteiten. Op woensdag 31 januari komt de Gruffalo naar de Ermelose bibliotheek. De Nationale Voorleesdagen hebben als belangrijkste doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.