Spandoeken in houten stellages

NUNSPEET/ ERMELO – Een aantal jaren geleden deed de gemeente Ermelo de sandwichborden in de ban en ook aan het aantal spandoeken moest paal en perk gesteld worden. Voor het ophangen van spandoeken zijn op verschillende locaties houten stellages geplaatst. Met het gewenste resultaat?

Inmiddels kijkt de gemeente Nunspeet mee omdat men kampt met dezelfde problematiek; een wildgroei van reclame-uitingen en aankondigingen van evenementen. Maar wil men dergelijke houten stellages? Dat Nunspeet hier met een scheef oog naar kijkt komt voort uit het feit dat de spandoeken welke op dranghekken worden geplaatst een rommelige aanblik geven. De spandoeken worden op provisorische wijze met touwtjes aan de dranghekken vastgemaakt. Voorlopige conclusie is al wel dat het ophangen op een vaste locatie voordelen biedt.

Regulering

Ook in Ermelo ontstaat enige regulering van ‘ophangplekken’. Voorheen werd het dorp 'behangen' met spandoeken van politieke partijen, campagnes van de brandweer, Veilig Verkeer Nederland, maar ook van lokale evenementen. Echter het houten frame zorgt niet voor een strakke uitstraling, temeer omdat de formaten van spandoeken enorm uiteen lopen. Daarnaast is het nog niet opgenomen in de APV en zien we, zeker richting de komende verkiezingen, ook op andere plaatsen in het dorp weer spandoeken verschijnen. bron: nunspeet.nu