Oude pand Horsterweg voldeed niet meer

 

ERMELO - Op 17 februari opent Regenboogh de deuren van haar nieuwbouwlocatie aan de Van Asseltlaan 20 in Ermelo. Op 16 november j.l. ontvingen alle bewoners van BW Regenboogh (Eleos) de sleutel van hun nieuwe appartement. 

Eind november verhuisden zestien bewoners van de Regenboogh aan de Horsterweg naar de nieuwe locatie. Ook kwamen er een tiental nieuwe bewoners hun intrek nemen in het pand aan de Van Asseltlaan. Om 15.00 uur verricht burgemeester André Baars de officiële opening. Daarna is er voor familie, genodigden en geïnteresseerden de mogelijkheid van een rondleiding en staat er voor ieder een hapje en een drankje klaar.

Grip

Regenboogh is een locatie voor begeleid wonen van Eleos, specialist in christelijke GGz. Eleos biedt hier ruimte aan achttien personen die door psychische problemen (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Bij Regenboogh krijgen zij de begeleiding die nodig is om weer grip te krijgen op hun leven. Het vorige pand aan de Horsterweg was erg verouderd. Om de kwaliteit van wonen te blijven garanderen, was nieuwbouw noodzakelijk. Er is ruimte voor 19 bewoners, die dagelijks begeleiding krijgen. Verder zijn er acht appartementen verhuurd aan mensen die minder begeleiding nodig hebben.

Behandeling

Op de nieuwe locatie wordt naast begeleiding ook behandeling aangeboden. Er is spreekkamer voor gesprekken met een hulpverlener. Zo wordt er op één locatie door begeleiding en behandeling en gewerkt aan herstel. Voor meer informatie: www.eleos.nl | www.bwregenboogh.nl