Stimuleer de groei van bloemen en planten

ERMELO - Inwoners van Ermelo kunnen zaterdag 17 maart gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken we je voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Het afhalen van compost kan op twee manieren en op twee locaties, wees er op tijd bij, want op=op!

Los compost is verkrijgbaar bij Firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28. Men kan daar terecht van 8.00 - 12.00 uur. Compost is af te halen met een aanhanger. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Zakken compost zijn af te halen bij het Milieupark REMONDIS Dusseldorp, Tolweg. Van 9.00 - 12.00 uur en maximaal twee zakken per persoon.

Goede bodem

Compost is perfect voor het gebruik in de tuin. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook zorgt het voor een betere waterhuishouding en balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten. Van het GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. De compost gaat naar de land- en tuinbouw. Ook wordt het als potgrond gebruikt. Bijna duizend woningen kunnen al een heel jaar van stroom worden voorzien dankzij het GFT-afval van de Noord-Veluwe.

We zijn al op de goede weg met het scheiden van GFT. Maar het kan nog beter. Daarom nog even op een rijtje wat er in de groene container mag: Loof, schillen, resten van aardappelen, groente en fruit, etensresten, ook vis en vlees, eierschalen en doppen van pinda's en noten, snijbloemen en kamerplanten, koffiedik en- filters, theezakjes en theebladeren, stro en mest van kleine huisdieren, kattenbakvulling met milieukeur, gras en bladeren, klein snoeiafval, onkruid, tuinplanten (geen zand).