HME campagne om leerlingen enthousiast te maken

ERMELO - De leerkrachten en leerlingen van het Chr. College Groevenbeek dagen zichzelf en anderen uit om op 2 juni tijdens de Halve Marathon van Ermelo (HME) de 5- 10 of 21,1 kilometer te lopen. De sportbuurtcoaches van Heel Ermelo Beweegt gaan dit binnen de school coördineren.

Jan Bosch is namens de gemeente Ermelo actief binnen Groevenbeek samen met zijn collega Thom Strijland en de twee zitten boordevol plannen. ,,Rein Tanis van Groevenbeek was benaderd door de organisatie van het loopevenement. Direct kwamen er allerlei ideeën op hoewel de tijd uiteindelijk best kort is. Toch gaan we er voor,” aldus Bosch. Vanaf volgende week start een grootscheepse campagne op de school om de leerlingen enthousiast te maken om de 5- of 10 kilometer te gaan lopen. Tanis weet dat de docenten al in de rij staan. ,,Een oproep in de docentenkamers leverde al heel wat animo op. Dat gaat wel goed komen. We gaan nu de leerlingen uitdagen om het als klas tegen elkaar of andere klassen op te gaan nemen. We stellen de deelnemers in ieder geval een Groevenbeekloopshirt in het vooruitzicht zodat we op 2 juni goed herkenbaar zijn. Wij zitten midden in een drukke periode en daarom is het perfect dat Heel Ermelo beweegt is aangehaakt. Daarbij gaan ook leerlingen zelf een rol spelen in de campagne.”

Schoolshirts

Intersport Ermelo zal zijn steentje bijdragen qua schoolshirts en prijzen en daar is Bosch erg blij mee. ,,Wim Meijer was direct enthousiast hoewel hij het evenement ook op een andere manier sponsort. We hebben Arwin Mulderij van Mulderij bedrijfsjuristen bereid gevonden om 5 euro inschrijfgeld te sponsoren voor iedere deelnemende leerling. Groevenbeek legt de rest bij. Dat betekent dat de leerlingen gratis mee kunnen doen, niet onbelangrijk in deze fase van hun leven. Daarbij komt dat Intersport een prijs ter beschikking stelt voor de snelste leerling en leerlinge op de 5- en 10 kilometer. We vinden het onverantwoord om hen al een halve marathon te laten lopen.” Monique Bos ziet namens de organisatie van de Halve Marathon geen problemen met de aparte klassementen voor Groevenbeek. ,,We werken samen met Racetimer en die hebben hun medewerking toegezegd. We zullen dus direct na de finish de uitslagen al bekend kunnen maken van de snelste leerlingen en klas. Wij juichen dit initiatief alleen maar toe want bewegen is goed, zeker voor deze doelgroep.” Mulderij ziet dat de ontwikkelingen snel gaan. ,,We hebben het in overleg met de HME al in januari voorgesteld. Leuk om te zien hoe iedereen er nu voor gaat. Wij steunen het in ieder geval van harte.”

Feest

Nadat de laatste loper over de finish is gekomen, zal er door Feest in Ermelo, een after party worden georganiseerd. De Stationsstraat mag voor deze gelegenheid tot 22.30 uur gesloten blijven zodat diverse muziekbands en DJ’s kunnen optreden en de vermoeide benen nog wat meer beweging kunnen krijgen. Alleen de deelnemers die voor 1 mei inschrijven, zijn verzekerd van een Runningsshirt. Dat is de datum dat de shirts besteld moeten worden. De voorinschrijving loopt overigens tot 25 mei. Na-inschrijven kan op 1 juni ’s avonds en op de dag zelf tot 15.00 uur. www.halvemarathonermelo.nl