Gemeente zoekt lokale installateurs voor inkoopactie

ERMELO - In oktober start de gemeente Ermelo samen met het regionale energieloket Veluwe Duurzaam een collectieve particuliere inkoopactie van zonnepanelen: Ermelo in de Zon. Met deze actie wil men inwoners in staat stellen op een eenvoudige manier zonnepanelen te kopen en te installeren. Veluwe Duurzaam begeleidt het proces.

Veluwe Duurzaam is ook betrokken bij eerdere succesvolle collectieve inkoopacties in onze buurgemeenten Harderwijk en Elburg waar toen honderden mensen op hebben ingetekend. De gemeente Ermelo hoopt dat lokale installateurs de mogelijkheid aangrijpen om een aanbod te doen voor deze inkoopactie. Een onafhankelijke jury van inwoners maakt op basis van kwaliteit en prijs een selectie uit het lokale en regionale aanbod. Ermelose bedrijven of als cluster van bedrijven kunnen meedingen; neem dan contact op met Veluwe Duurzaam: www.veluweduurzaam.nl/ermeloindezon via het contactformulier. Voor persoonlijk contact: (0525)70 10 15 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur). 

Woningeigenaren

Meer informatie over de actie voor woningeigenaren volgt begin oktober. In de periode oktober 2018 tot en met januari 2019 worden er twee informatieavonden georganiseerd om inwoners van Ermelo te informeren over de actie. Vanaf april 2019 kunnen de eerste zonnepanelen geïnstalleerd worden op de daken van woningen.