Stichting komt op voor belangen Buitengebied

ERMELO - Vandaag is de Stichting DOEH opgericht. DOEH staat voor de Driehoek en Omgeving in Ermelo en Harderwijk (Drielanden). De oprichting valt uitstekend samen met de actie van het gemeentebestuur van Ermelo ‘Ja ik denk mee’.

Op 22 en 25 september kunnen de burgers meepraten om Ermelo mooier en groener te maken. ,,De Ermelose burgemeester, de heer Baars, heeft er ook een filmpje over gemaakt om de burgers daartoe aan te sporen. Hij bedoelt hiermee natuurlijk het prachtige buitengebied, dat vele recreanten naar onze gemeentes toe doet komen. Stichting DOEH zet zich in om het buitengebied vanaf de rotonde Kolbaanweg/Julianalaan tot aan de Buitenbrinkweg richting Strandhorst mooier, groener en vooral veiliger te maken voor bewoners en recreanten. Wij willen een goed gebied creëren voor mens en dier,’’ aldus het stichtingsbestuur. Het bestuur vervolgt in haar persbericht: ,,Dat betekent ook dat de vakantiegangers vanaf de recreatieterreinen en bed-en breakfastadressen op een leuke, goede veilige manier in dit gebied moeten kunnen fietsen en wandelen en naar Strand Horst moeten kunnen gaan.’’ Dat vraagt volgens het bestuur natuurlijk ook om verlaging van de maximumsnelheid.

Vrachtwagenluw

Verder wil de Stichting DOEH dit prachtige woon/werkgebied en recreatieve gebied fijnstof- en stankvrij maken en houden. ,,Te grote bedrijven of te groot geworden bedrijven passen niet in een woon/recreatiegebied. Dit houdt ook in dat het gebied weer vrachtwagenluw moet worden, dat de Fokko Kortlanglaan ontsloten moet worden op de Kolbaanweg, hetgeen volgens gemeente Harderwijk geen enkel probleem is.’’ Het bestuur van de stichting gaat graag in overleg met de gemeentebesturen van Ermelo en Harderwijk over bovengenoemde zaken.

Oproep

Het bestuur van de Stichting DOEH wordt gevormd door Heidy Daenen, voorzitter; Cora van Eijsden, secretaris en Willemijn van der Boon, penningmeester. Het postadres van de stichting is Julianalaan 126. Het bestuur roept burgers op ,,die met dezelfde gedachten rondlopen en zich graag gehoord voelen door beide gemeentes,’’ zich te melden bij de stichting via tel.nr. 0642739998 of 0612033874, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnenkort gaat ook de website www.stichtingdoeh.nl in de lucht. Daarnaast is DOEH ook te vinden op Twitter en Facebook.