'De dierenarts denkt dat het gaat om een chemisch goedje' 

ERMELO - Katteneigenaren in de wijk Ermelo West maken zich zorgen omdat er afgelopen tijd opvallend veel katten zijn vermist. Het zou inmiddels om vijf katten gaan.

Karin Verwaaijen was een paar weken geleden haar 1-jarige kat kwijt. Toen deze een paar dagen later terugkwam had het diertje een verbrand bekje. ,,Harley had verschrikkelijk veel pijn. Daarom zijn we naar de dierenarts gegaan. De dierenarts denkt dat het veroorzaakt is door een chemisch goedje, gif. Onze kat was bang en versufd. Harley kwijlde enorm en wilde niet meer eten. Gelukkig gaat het nu weer beter. ,,Harley is banger voor andere mensen geworden, maar verder gaat het goed.”

Bizar

Het gaat om een bizar aantal vermissingen in korte tijd. De eigenaren melden de vermissingen vaak op sociale media. Zo is er ook een kat verdwenen uit de Roerdompstraat. ,,Iemand vertelde later dat er in het gangpad gebakken spons had gelegen, maar dat ze er niks mee gedaan heeft,” vertelt Verwaaijen. Een van de wijkgenoten heeft een WhatsApp Groep aangemaakt om het aantal vermiste katten in kaart te brengen. Wie in Ermelo West woont en een kat kwijt was, kan een Whatsappbericht sturen naar 06 44937693. Er wordt overwogen om een gezamenlijke melding bij de wijkagent te doen.

Waarschuwen

Sinds 23 oktober is ook de kat Lola vermist. Lola is 7 jaar oud en vrij schuw. De katteneigenaren willen iedereen waarschuwen, maar hebben geen idee wat er aan de hand is. Wie informatie heeft over de vermiste katten of bijvoorbeeld gebakken spons of andere signalen ziet, kan contact opnemen met het bovengenoemde whatsapp nummer of een berichtje sturen naar Ermelo van NU. Als er sprake is van een misdrijf kan men natuurlijk contact opnemen met de politie.