Geen demonstraties, wel decibellen

ERMELO - Het was een stralende dag om een grootheid binnen te halen: de Sinterklaasintocht speelde zich dan ook af onder een strakblauwe hemel en in de volle zon. Gelukkig waren er tijdens dit kinderfeest in Ermelo geen demonstranten. Wel decibellen van de DJ auto.

Theatergroep Spiegel hield op het Raadhuisplein een talentenjacht waarbij veel lawaai werd gemaakt door de acteurs op de podiumwagen. Maar voor deze ene keer mocht dit van de burgemeester, die hier overigens ook volop aan mee deed. Het was al na twee uur en nog was Sinterklaas nog niet in zicht, dus Baars besloot de Goedheiligman maar te roepen. En dat hielp, want even later stond de Sint, met zijn hoofdpiet, op het podium. Sinterklaas werd toegezongen door de winnares van Sint got Talent show, maar of hij daar zo blij mee was...? Gelukkig zongen de vele kinderen, ouders en grootouders mee.

Tante Jo

Sinterklaas had dit jaar niet zo veel tijd, want hem wachtte nog een druk programma. Zo ging hij eerst te paard naar De Enk, waar ook veel kinderen op hem en zijn gevolg wachtten. Uiteindelijk ging de stoet Het Pakjeshuis. Daar stond het Molenaarsplein vol met dansende kinderen. ,,Hier dansen ze de Pietendans,Sint," vertelt Tante Jo. Deze Ermelose dame promootte nogmaals de fanclub van Het Pakjeshuis. ,,Wij zorgen ervoor dat alle Pieten ook fan worden," meldde de Sint waarna hij samen met Tante Jo Het Pakjeshuis opende. Gevolgd door honderden kinderen bekeek de Goedheiligman zijn tijdelijke slaapkamer. De Pieten waren ondertussen in de Pietenballenbak gedoken. 

Pannenkoeken

Waar de Pieten zich ook al op verheugen is het pannenkoeken eten. Aanstaande woensdagmiddag gaat Het Pakjeshuis om 12.30 uur open en kunnen kinderen aanschuiven om pannenkoeken te eten. Daarna komt de brandweer Pieten te hulp. En de Pieten komen in beweging met een spelletjesparcours. Dit in samenwerking met Heel Ermelo Beweegt. www.hetpakjeshuisermelo.nl