Leerlingen leren bouwen tijdens workshops

ERMELO – Donderdag 29 november werd op de nieuwbouw van de Prins Willem Alexanderschool een feestje gevierd. Het hoogste punt van de nieuwbouw van de nieuwe school was bereikt wat een mooie mijlpaal was om bij stil te staan.

Christie van Seventer, directeur van de RK basisschool Prins Willem Alexanderschool heette leerlingen, ouders, medewerkers van Prins Bouw en wethouder Wouter Vogelsang van harte welkom. Het werd vooral een feest voor de kinderen. Waar zij tot nu toe alleen nog aan het hek konden kijken naar het werk van de bouwvakkers, mochten ze nu daadwerkelijk naar binnen. In het nieuwe schoolgebouw had de school verschillende bouwworkshops georganiseerd waarbij ze nu zelf konden ervaren wat er allemaal bij een bouwproces komt kijken. In groepjes gingen de kinderen uiteen om aan de slag te gaan met onder andere metselen, voegen, beton storten, vloer leggen, elektriciteit en dakpannen leggen. Daarnaast was er nog een brandoefening door een brandweerman.

Uitgekeken

Wethouder Vogelsang mocht ook meedoen met de workshops. ,,Het is een lange weg geweest, waarbij er veel schetsen voor de nieuwbouw voorbij gekomen zijn. Maar wat fijn dat eind augustus daadwerkelijk gestart kon worden met de bouw,’’ aldus Vogelsang. Naar verwachting wordt de nieuwe school in april 2019 opgeleverd. Dan verhuizen kinderen en leerkrachten naar de nieuwe school. ,,Daar werken we hard aan. We willen ook de leerlingen uit groep 8 graag nog de kans geven om les te krijgen in het nieuwe schoolgebouw. Daar hebben ze lang naar uitgekeken,’’ vertelde Christie van Seventer.