Lokale ondernemers zetten mensen in het zonnetje

ERMELO - Lokale ondernemers willen Ermeloërs op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Larissa en Wouter van der Haar, eigenaren van de Ermelosche Frietzaak hebben het initiaitef genomen om op donderdag 27 december een driegangen diner te organiseren en hebben de hulp ingeroepen van collega ondernemers. Welke bijzondere mensen verdienen dit diner?

Iemand die altijd voor anderen klaarstaat, of iemand die door omstandigheden niet vaak buitenshuis eet, iemand die om wat voor reden dan ook een heerlijk diner verdient heeft. Wie mag een complimentje of troost ontvangen? Sommige mensen verdienen deze dagen wat extra’s. Mensen kunnen hiervoor voorgedragen worden door een naam door te geven. ,,Je mag dit weggeven aan degene die jij vindt dat hij/ zij dit verdient (of meerdere personen). Dat kan zijn omdat iemand een pittig jaar achter de rug heeft of alleen is met de kerstdagen," legt Larissa van der Haar uit. ,,Het kan zijn dat je iemand kent die altijd voor iedereen klaar staat en nu zelf wel eens in het zonnetje gezet mag worden." 

Lokale ondernemers

Het team van de Ermelosche Frietzaak had dit plan al een jaar geleden bedacht, maar toen was het tekort dag om alles te regelen. Nu heeft Van der Haar het meteen groots aangepakt. ,,We hebben gekeken welke lokale ondernemers hierbij aan wilden sluiten," vertelt ze. Nu is de lijst lang: Bakkerij van Looijengoed, Slagerij uit de Bosch, Gall & Gall, Xenos, Alexanderhoeve, De Dorpskamer, Van Sprang, De Boterlap, Albert Heijn, De Ermelosche Frietzaak en Ballon Idee. Er zijn dozen geplaatst bij alle ondernemers behalve bij Ballon Idee en mensen kunnen door een kaartje in te vullen, mensen opgeven tot maandag 17 december 16:00 uur. ,,We hebben 42 plaatsen te verdelen en alle ondernemers die meedoen mogen ook twee stoelen weg geven. Dat betekent dat er nog 20 stoelen weg te geven zijn." Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld ook de reden waarom iemand het verdient. Op maandag 17 december om 16:00 uur worden alle bussen verzameld en worden de winnende namen geselecteerd en persoonlijk benaderd.