Strenge vorst is gewenst

ERMELO - Hoewel een aantal mensen de schaatsen uit het vet heeft gehaald, is er bij de ijsclub De Kanovijver nog geen sprake van schaatskoorts. Sterker nog, er wordt momenteel vooral sneeuw geschoven. ,,Mede door de sneeuwval is het ijs nog niet dik genoeg,” legt Rowan van de Pol namens de Ermelose ijsclub uit.

Ieder jaar doet ijsclub De Kanovijver zijn best om een goede, maar vooral een veilige ijsbaan op te leveren. Daarom houdt de organisatie het hoofd koel. ,,Gisteravond hebben we geprobeerd de sneeuw zoveel mogelijk van het ijs te halen, maar we zijn er niet in geslaagd alle sneeuw eraf te krijgen,” aldus Van de Pol, die niets liever zou willen dan dat het ijs vrijgegeven kan worden. ,,Maar het ijs is nog veel te dun…… We hebben een ijsdikte nodig van acht centimeter.” Strenge vorst is in deze gewenst.

Het KNMI voorspelt echter komend weekend temperaturen boven nul. Volgende week wordt wel vorst voorspeld, maar niet zo streng als afgelopen nacht. ,,Maar de voorspellingen veranderen iedere dag,” zegt Rowan van de Pol optimistisch. ,,We sparen het liefst nu het ijs wat er ligt om volgende week misschien open te kunnen.”