Binnenkort een wolvenroedel?

ERMELO - Al bijna tweehonderd jaar geleden is de wolf verbannen uit Nederland, maar nu maakt hij zijn comeback. Niet iedereen wordt daar blij van. Schapenhouders maken zich zorgen om hun dieren en wandelaars voelen zich onzeker over hun veiligheid. Wat moeten we met het roofdier?

Is de wolf welkom op de Veluwe? De wolf is reeds gesignaleerd, als ook een wolvin. De kans dat er een wolvenroedel wordt gevormd, neemt met de dag toe. Niet iedereen is hier blij mee. De organisatie van Politiek Café Ermelo heeft een aantal spraakmakende en prominente gasten uitgenodigd, die met elkaar in debat gaan. Dat zijn: Jakob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering Nationaal Park Hoge Veluwe, Lennard Jasper, boswachter Noord-Veluwe en vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer, Bart Kemp van platform NoWolves, Peter Drenth, gedeputeerde provincie Gelderland en Dick van der Meulen, auteur van het boek 'De kinderen van de nacht'. Daarnaast zijn de plaatselijke politieke partijen uitgenodigd om hun mening te vormen en met het publiek over de komst van de wolf te discussiëren. Heb jij zo je mening over het onderwerp? Kom dan meepraten! De presentatie van het Politiek Café is in handen van Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis en Jack van Zundert van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Debat

Het Politiek Café Ermelo zet de wolf centraal. Wil je meer weten over de wolf, de voor- en tegenstanders ontmoeten en meepraten over het roofdier dat zich zo goed als zeker op de Veluwe gaat vestigen? Kom dan dinsdag 7 mei naar Café De Molenaer, Stationsstraat 13, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.