Ook online onderzoeken bij inwoners

ERMELO – De gemeente organiseert op dinsdag 18 juni een inloopavond over geluid bij evenementen. Er kunnen dan vragen worden gesteld over het nieuwe geluidbeleid aan medewerkers van het geluidsbureau.

Elk jaar worden in de gemeente Ermelo meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum van Ermelo. Waar de ene bewoner geniet van een (muziek)evenement om de hoek, ervaart een andere bewoner datzelfde evenement als hinderlijk vanwege het geluid. De gemeente organiseert daarom een inloopbijeenkomst om met mee te denken over een nieuw geluidbeleid.

Richtlijnen

Evenementen hebben een belangrijke functie in de gemeente. Het maakt het dorp meer aantrekkelijk en levendig, voor zowel inwoners als toeristen. Maar het muziekgeluid van een evenement kan vervelend zijn voor omwonenden. Voor een goed verloop van een evenement kijkt de gemeente dan ook naar de verschillende belangen en wil hierover goede afspraken maken. Om die reden is er behoefte aan duidelijke richtlijnen. De gemeente Ermelo laat een onderzoek uitvoeren, ter onderbouwing van een nieuw geluidbeleid in de gemeente.

Mening

De gemeente vindt de ideeën van onze inwoners zeer waardevol. Daarom is er een inloopavond over geluid bij evenementen. Hier kan men vragen over het nieuwe geluidbeleid stellen aan de medewerkers van het geluidbureau en de betrokken medewerkers van de gemeente. Naast de inloopbijeenkomst worden er in de komende maanden een online onderzoek uitgevoerd. Met dit onderzoek wil de gemeente inzicht krijgen in hoe de inwoners en bezoekers van Ermelo de verschillende muziekevenementen beleven. Binnenkort volgt meer informatie over dit onderzoek. Iedereen is van harte uitgenodigd op dinsdag 18 juni tussen 18.30 en 20.30 uur in Zaal 9 van De Dialoog.