Bouwterrein De Verbinding op slot

ERMELO/ LELYSTAD – Bouwbedrijf Noordersluis, die de laatste fase van De Verbinding aan het bouwen is, is failliet. Dat heeft de rechtbank Midden Nederland vanmiddag bekend gemaakt. Wat dit voor consequenties heeft voor de oplevering van de woningen is nog onduidelijk. Het bouwterrein is inmiddels afgesloten.

Het doek valt voor het 35-jarige familiebedrijf dat in Lelystad haar kantoor had. Het bouwbedrijf richtte zich vooral op grotere woningbouwprojecten. Op Linked-In laat de ondernemer het volgende weten: ‘Net als de hele bouwsector ging ook Noordersluis gebukt onder de steeds sterker wordende economische schommelingen van de laatste 15 jaar. Het bouwbedrijf heeft het jarenlang kunnen volhouden door in te teren op reserves. We hebben, ook bij wind tegen, altijd geprobeerd door te gaan, mensen in dienst te houden en te blijven investeren'.

Stijgende prijzen

Volgens de directie is het de combinatie van stijgende prijzen in de bouw, uitblijvende verkopen en het uitstellen van startende projecten die ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf kopje onder is gegaan. ,,We hebben altijd geprobeerd om onze afspraken na te komen. Nu kunnen we er niet meer voor ze zijn. Dat raakt misschien nog wel het meest,” zo stelt de oprichter Lammert Boeve. Voor de woningen, 19 huurwoningen en 9 koopwoningen,in plan De Verbinding 3 in Ermelo betekent dat in elk geval een grote vertraging. De rechter heeft nu een curator aangesteld, mr. Louis de Boef van Boers Advocaten in Veenendaal, die het faillissement zal begeleiden. De oplevering van de woningen, die gepland stond voor de eerste week van september, zal in ieder geval uitgesteld zijn. Toekomstige bewoners weten op dit moment niet waar ze aan toe zijn. Sommigen hebben hun oude woning al opgezegd, anderen hebben hun huis verkocht. Verhuisdozen zijn al ingepakt. Maar de verhuizing laat in ieder geval nog op zich wachten.