‘Het Wapen heeft een topterras’

ERMELO – Vanmiddag werd door Misset Horeca voor de twaalfde keer de terras Top 100 bekendgemaakt. Winnaar werd De Werf in Veere. Het Wapen van Ermelo was het hoogstgenoteerde terras uit de regio met een veertiende plek.

De jury was lovend over het terras. ‘Het Wapen van Ermelo is een mooie grote zaak en heeft ook zo’n terras. Dat ziet er echt heel netjes uit. (…) Het terras zelf is keurig opgedeeld in een roken en niet-roken gedeelte. We worden direct opgemerkt en op zeer vriendelijke wijze ontvangen. De jonge dame heeft er duidelijk zin in. Ze werkt lekker door, heeft echt wel wat te doen, maar komt vlot aan tafel. (…) Het moge duidelijk zijn: Het Wapen van Ermelo heeft écht een topterras’. Eigenaar Sanjay Kowlesar: ,,Dit is een hele opsteker voor hele team! We zijn samen heel goed bezig en moeten er veel voor doen om de beste te worden. Voor Gini en mij betekent het dat wij supertrots zijn op ons team. Dit is het eerste jaar dat onze beide bedrijven in de top 100 staan.’’ Naast het Wapen van Ermelo staat ook zijn andere restaurant De Graaf van Gelre in Harderwijk in de ranglijst. Dit restaurant aan de Markt staat op plek 23. Boshuis Drie is het tweede restaurant uit Ermelo wat in de lijst is opgenomen, zij staan op de 79e plek.

Jurylid

Vorig jaar stond geen enkel restaurant uit Ermelo in de ranglijst, terwijl Brasserie Staverden in 2017 zelfs winnaar werd. Het Wapen van Ermelo werd toen geplaatst op plaat 76 en in 2016 zelfs op de negentiende plek. Aan de verkiezing namen dit jaar driehonderd terrashouders deel. Omar Dahak, eigenaar en chef van De Boterlap in Ermelo en Harderwijk was een van de juryleden die de terrassen moest beoordelen.