Gemeente gaat handhaven en boetes uitdelen

ERMELO – Voorzitter van EFC’58, Wim Peter van Panhuis is boos. Boos op diegene die toch op sportpark De Zanderij komen, ondanks dat het gesloten is. Vanaf vandaag wordt er gehandhaafd en worden er ook boetes uitgeschreven voor wie zich niet aan de voorschriften houdt.

‘De afgelopen dagen hebben laten zien dat heel veel mensen nog niet door hebben wat er echt aan de hand is’, reageert Van Panhuis op de website van EFC’58. ‘Natuurlijk volgt iedereen het nieuws en ziet dagelijks wat er in de wereld gebeurt met het Coronavirus, maar er naar handelen is blijkbaar iets anders en voor velen teveel gevraagd. Ons sportpark is gesloten en dat wil zeggen dat er niemand hoort te zijn. Maar keer op keer constateren we dat kinderen en zelfs volwassenen zich toegang verschaffen en er in grote getale verblijven en niet alleen om te sporten’.

Schade

Men heeft geconstateerd dat het hek beschadigd is, dat er rommel wordt achtergelaten en dat zelfs de doelen en overkapping gebruikt worden. En daarbij is er ook schade. Van Panhuis: ,,Schade die we in deze krappe tijd absoluut niet kunnen gebruiken, een doelnet kost bijvoorbeeld al gauw 400 euro. Laat het alstublieft doordringen en geef dit ook door aan de kinderen dat dit echt geen tijd is om samen te sporten en bijeenkomsten te houden op het sportpark. De zorg doet haar stinkende best om het Coronavirus te beteugelen en dan zijn er mensen die denken dat ze wel kunnen sporten of samen komen. Houd hiermee op en werk er aan mee om verdere verspreiding van het verschrikkelijke Coronavirus te voorkomen. Luister naar de adviezen en volg ze ook op.‘’ Gisteren is er na overleg met de gemeente overeengekomen dat handhaving en controle gaan plaatsvinden waarbij de boetes kunnen variëren van 90 tot 225 euro, afhankelijk van de leeftijd.