Ouderen verrast met priveconcert

ERMELO - Zangeres Jazzy, in het dagelijks leven Jessica Witkamp, verzorgde vanmorgen een muzikaal optreden op niveau voor het verzorgingshuis Arcade en de Herbergier. Nu de bewoners de deur niet meer uit kunnen en bezoek niet meer naar binnen kan, was een verzetje zeer welkom. Medewerker van de Zorggroep Noordwest Veluwe Marleen Vijfhuizen was ontzettend blij met het aanbod van de zangeres en het beschikbaar stellen van de hoogwerker door AIC en Dekker Verhuur.

Het verkeer op de Harderwijkerweg reed gewoon voorbij, toen bekende hits van André Hazes, Willeke Alberti en Frans Bauer uit de boxen kwamen, ditmaal gezongen door Jazzy. De Harderwijkse zong en zwaaide en de ouderen zwaaiden terug. Het plan was om op 12 meter hoogte de bewoners van Arcade in de ogen te kunnen kijken en hen blij te maken met muziek. En dat lukte, etage voor etage kwamen de ouderen, maar ook de medewerkers in beweging. Er werd meegezongen en gezwaaid. Op straat werd het ook steeds drukker, mensen bleven staan en familieleden kwamen om een glimp van hun dierbare op te kunnen vangen. ,,Het is een moeilijke tijd,” vertelt Vijfhuizen. ,,Deze mensen zijn dementerend en ze begrijpen niet wat er aan de hand is.” Afleiding, maar ook saamhorigheid op dit soort momenten is dan ook van grote waarde.

Traumatisch

Een paar maanden geleden moest de hoogwerker van de brandweer te hulp schieten omdat de lift in Arcade het niet deed. ,,Dat was voor sommige bewoners best traumatisch,” vertelt Tirza de Lange van de Zorggroep Noordwest Veluwe. ,,Het is mooi dat we nu een hoogwerker met iets positiefs in kunnen zetten.”


’’