Corona schopt feestelijkheden afscheid in de war

ERMELO - Al maanden zijn leerlingen en leerkrachten op de Margrietschool bezig met de voorbereidingen voor het afscheidsfeest van juf Riet Teunissen. In 1976 begon ze op kleuterschool De Paddestoel. Haar functie van kleuterjuf combineerde ze jarenlang met de werkzaamheden als adjunct-directeur. Een enorme carriére die zou moeten worden afgesloten met allerlei festiviteiten, maar dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. Echter voor de collega's staat één ding vast: 'We laten onze directeur niet met stille trom vertrekken.'  

Op 21 april zou er een mooi feest georganiseerd worden voor Riet Teunissen omdat zij met vervroegd pensioen gaat. ,,We wilden een afscheidsreceptie voor ouders en bekenden, maar dat gaat nu niet door," vertelt Jacobine Hoogteyling. ,,De festiviteiten worden nu uitgesteld tot nader order."

Acht volwaardige klassen

Als kleuterjuf bereidde Teunissen kinderen voor naar de basisscholen, de Christinaschool of de Margrietschool. Begin jaren '80 werd ze hoofdleidster. In 1985 werd de kleuterschool toegevoegd aan de lagere school en dat werd samen de basisschool. ,,Ze is heel lang werkzaam geweest als 'kleuterjuf'," aldus Hoogteyling. ,,Na het vertrek van directeur Piet Miedema werd Riet Teunissen officieel de directeur van de Margrietschool (begin jaren negentig)." Precieze data weet Hoogteyling niet, maar een aantal jaren daarna is ze gestopt met lesgeven. ,,Ze heeft sindsdien haar taak als directeur met veel verve uitgevoerd. Met haar sterke persoonlijkheid en tomeloze inzet hield ze de boel draaiende en bloeide de Margrietschool op van een klein schooltje met maar een paar klassen in een verouderd gebouw tot een goedlopende, enthousiaste en gezellige, nieuwe school met acht volwaardige groepen. Mede door haar inzet en overredingskracht heeft ze bij het bestuur en de bovenschoolse directeur(en) veel voor elkaar gekregen op allerlei vlak. Van financiën tot personele inzet of allebei. Ze hield en houdt ook erg van gekkigheid en verkleedpartijen (schoolkamp, afscheidsfeestjes ed.) We zullen haar inzet en haar humor zéker missen."