Werkzaamheden ondanks corona van start

ERMELO - Jaren is er over gesproken, maar deze week is het project van start gegaan. Industrieterrein Kerkdennen moet verkeersveiliger en duurzamer worden. Gisteren is het bouwbord geplaatst en het had een feestelijk moment moeten worden. Maar vanwege corona is dit niet mogelijk. Wethouder Leo van der Velden is desondanks erg blij dat de werkzaamheden van start gaan.

,,Natuurlijk is het jammer dat de gezamenlijke aftrap er nu niet inzit, maar naleving van de regels staat voorop. Ondanks de stikstofproblemen en ondanks de coronacrisis kan het project toch starten en is het een voorbeeldproject met een eigentijdse aanpak. Erg mooi om te zien hoe er juist nu toch kan worden gewerkt aan een toekomstgericht Kerkdennen,” aldus de wethouder.

Oudste bedrijventerrein

Kerkdennen is het oudste bedrijventerrein van Ermelo. Het is een bedrijventerrein met betrokken ondernemers. Samen met die ondernemers gaat de gemeente maatregelen nemen voor verbetering van het bedrijventerrein. Van der Velden: ,,We leggen onder andere een regenwaterriool aan, er komt nieuw asfalt en nieuwe parkeervakken. De maatregelen gericht op verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid maken het bedrijventerrein weer toekomstbestendig." Voor de gemeente is minimale uitstoot van stikstof tijdens de werkzaamheden erg belangrijk. Aannemingsmaatschappij Van Gelder had hiervoor het beste plan. Zij gaat dan ook de werkzaamheden op het bedrijventerrein uitvoeren. ,,Deze ondernemer gebruikt hiervoor veel elektrisch materieel waardoor de uitstoot van stikstof beperkt blijft," legt de wethouder uit. Uniek in het project is de inzet van de elektrische rupskraan van 8 en 15 ton. Deze draait volledig elektrisch en wordt voor het eerst in Nederland gebruikt. 

Informatiebijeenkomst

Van Gelder start direct na Pasen met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind juli. Helaas is het nu niet mogelijk een informatiebijeenkomst te houden voor ondernemers, aanwonenden en overige betrokken. De aannemer stuurde daarom naar direct betrokkenen een uitgebreide brief met informatie over de werkzaamheden, planning en contactmogelijkheden.