Duurzame investeringen

ERMELO/ REGIO - De zomervakantie staat voor de deur en dan kan het enorm druk zijn, zeker met kinderen kan het een gezellige boel zijn. Hoewel dit natuurlijk meer voor- dan nadelen heeft kan het wel zorgen voor extra kosten. Vaak stijgen de kosten voor gas, water en licht aanzienlijk. Mocht het een koudere zomer worden, dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Maar hoe kan er thuis bespaard worden?

De kinderen hoeven niet naar school en hebben daardoor alle tijd. Hier zullen ze maar wat graag gebruik van willen maken. Bijvoorbeeld door lekker lang onder de douche te staan. Hang een douchetimer of zandloper op in de badkamer om de douchetijd te beperken. Spreek met de kids af niet te lang te douchen. Hierdoor worden gas- en waterkosten bespaard.

Energieleveranciers vergelijken

Een bekend gezegde luidt: "Voorkomen is beter dan genezen". Dat geldt natuurlijk ook voor kosten. Een goedkope energieleverancier zorgt ervoor dat je bespaart op gas en elektriciteit. Energieleveranciers vergelijken kan ervoor zorgen dat je maandelijks niet te veel betaalt op deze lasten.

Duurzame investeringen

Duurzame investeringen kunnen ervoor zorgen dat de vaste lasten flink kunnen worden verlaagd. Het investeren in zonnepanelen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat men bespaart op elektriciteit (of zelfs gas). Steeds meer nieuwbouwwoningen zijn gasloos en maken gebruik van een warmtepomp voor warm water. Investeren in een warmtepomp zorgt ervoor dat gas niet meer noodzakelijk is.

Tweedehands speelgoed

Steeds meer mensen kiezen voor tweedehands speelgoed. Zeker wanneer er bespaard moet worden, is het raadzaam om speelgoed niet nieuw te kopen, maar gewoon tweedehands aan te schaffen via bijvoorbeeld Marktplaats. De kinderen zullen er net zo veel plezier aan beleven als dat er nieuw speelgoed wordt gekocht en bovendien kunnen er flink wat euro's worden bespaard.

Boodschappen

Een klassieke fout van veel mensen is om boodschappen te doen met honger of trek. Hierdoor wordt het winkelwagentje ineens een stuk voller! Zeker wanneer je ook nog eens de kinderen meeneemt (die ook hongerig zijn) kan het ineens hard gaan. Misschien ook maar een extra reden om de kinderen niet mee te nemen tijdens het boodschappen. Het helpt door zuinig en op maat te koken en zo minder geld uit te geven aan eten. Allereerst lijkt het misschien voordeliger om pakjes en zakjes te gebruiken voor de bereiding van eten, maar niets is minder waar. Door te werken met losse kruiden kunnen er goedkopere (en ook nog eens gezondere) maaltijden worden bereid.