Sanitaire voorzieningen zijn weer open

ERMELO/ REGIO – Campingeigenaren zijn dolgelukkig nu de toiletten en doucheruimtes weer open mogen. Vanwege de coronamaatregelen moesten de sanitaire voorzieningen maandenlang dicht blijven.

Dat was voor recreatieondernemers enorm frustrerend. Toeristen konden alleen overnachten als ze zelf sanitaire mogelijkheden hadden. Het hele voorseizoen is zo in het water gevallen, terwijl het weer perfect was.

Reserveringen

,,Je ziet nu ook dat mensen er graag op uit gaan,” vertelt Roland Haage, eigenaar van De Haeghehorst, terwijl de senioren het park op rijden. ,,De vraag is nu of deze doelgroep de komende weken nog zin heeft om te komen of dat ze afwachten tot het naseizoen.” Voor de zomermaanden stromen de reserveringen inmiddels binnen. En De Haeghehorst is er, net als alle andere vakantieparken helemaal klaar voor.

Desinfectie

De laatste stickers worden geplakt om iedereen te attenderen op de anderhalve meter regels. Bij de entree staan de benodigde desinfectiepompjes. ,,We hebben alles met lokale bedrijven opgepakt,” vertelt Haage. De zuilen zijn geleverd door SaniService en de stickers door Calumma Signs. Haage wil zich met zijn team vooral bezig zijn om hun gasten een leuke tijd te bezorgen. ,,Daar ligt onze kracht. En dat we nu iets andere richtlijnen moeten hanteren, dat hoort erbij.”

Mooi weer

Maandagmiddag om twaalf uur kon de parkeigenaar eindelijk het sanitair vrijgeven. Mensen stonden op dat moment echt klaar, met de afwasborstel en teiltje in de hand, als het ware. De recreatieondernemers gaan er de komende tijd het beste van maken. Nou hopen dat het mooie weer voorlopig ook blijft.