Ermelose student houdt van concertfotografie

ERMELO/ ZWOLLE – Vandaag mocht de Ermelose Jelle Bakker zijn eerste expositie inrichten. De student fotografie is door zijn opleiding Landstede geselecteerd om deel te nemen aan Proto Art&Design Zwolle.

Van 26 juni tot en met 5 juli laten circa 200 jonge talenten en creatief professionals in Zwolle hun werk zien achter ramen van winkels en bedrijven. En wel op 20 locaties in de binnenstad van Zwolle. Bakker vindt het bijzonder om hieraan mee te doen en koos vier van zijn mooiste foto's uit. Zijn werk is onder de titel 'In search of expression' te zien in het Maagjesbolwerk.

Concertfotografie

Bakker volgt de MBO-opleiding fotografie in Zwolle. ,,Afgelopen jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op concertfotografie,” vertelt de 21-jarige Ermeloër. ,,Zelf ga ik graag naar festivals en concerten. Ik ontdekte dat ik steeds meer met mijn camera aanwezig wilde zijn.” Zo maakte Bakker zijn eerste fotoregistraties. Inmiddels is hij huisfotograaf bij poppodium Hedon in Zwolle. ,,Ook ga ik vaak on tour met kleine bandjes.”

Stage

Voor deze expositie heeft Bakker zwart-wit foto's geselecteerd. ,,Hierin komt expressie sterker naar voren,” legt de fotograaf uit. Inmiddels loopt Bakker al een half jaar stage bij de digitale nieuwssite Ermelo van NU. ,,In de journalistiek is geen dag hetzelfde en moet je snel kunnen schakelen,” vertelt Bakker die graag breed inzetbaar is. De PROTO expo is dit jaar ook geheel online te bekijken op protozwolle.nl. Hier vind je ook een handige route-app waarmee je eenvoudig van locatie naar locatie loopt. De app toont vanaf de start op 26 juni per locatie welk werk er te zien is en biedt extra informatie over de makers.