Plannen voor tweede fase bijna klaar

ERMELO - Een moeizaam proces, zo noemt projectontwikkelaar Sven Gravendeel het traject om van winkelcentrum De Enk iets moois te maken. ,,Maar eindelijk is er groen licht voor de eerste fase,” aldus de Ermelose initiatiefnemer.

Afgelopen week heeft het college de omgevingsvergunning afgegeven. ,,Dat betekent dat we nu eindelijk de renovatie van het binnendeel van De Enk kunnen opstarten," vertelt Gravendeel. De artist impressions die hij heeft laten maken zijn veelzeggend. Het sterk verouderde winkelcentrum heeft dan ook een enorme impuls nodig. ,,En die willen we het graag geven,” legt de projectontwikkelaar uit. Hij is dan ook blij dat het college hierin nu wil meewerken. De komende weken zal er gewerkt worden aan de planning voor de verbouwing die na de bouwvakantie zal starten. Om dit proces goed te kunnen laten verlopen hebben we eerst al het bouwdeel van de oude koperen koffiepot tot aan Holland & Barret vrijgemaakt en bewust vrij gehouden zodat we zonder teveel problemen bij de ondernemers de zaak kunnen renoveren.

Eerste fase

De galerij die momenteel zwaar ‘drukt’ op de uitstraling van de winkelpanden zal verdwijnen. De gevels zullen daarna gelijk worden getrokken. Zo komen etalages beter tot zijn recht en wordt de doorgang bij Van Dam breder. Dit is de eerste fase voor het winkelcentrum,” vertelt Gravendeel. Als het aan hem had gelegen was de renovatie van dit deel al lang gerealiseerd, maar de diverse partijen die bij het ontwikkelproces betrokken waren zoals de ondernemers, omwonenden maakte de communicatie soms wat lastig. Inmiddels zijn ook de plannen voor fase twee in een afrondende fase. ,,Dat betreft de nieuwbouw op de locatie waar voorheen Jonker Herenmode zat en het pand er recht tegenover van Geert Eyefashion. Voor beide locaties hebben we mooie ontwerpen. Gravendeel wil zo gauw mogelijk starten in De Enk. ,,Van Panhuis gaat dit doen, een lokale ondernemer.”