Verkeersexamen met nul fouten

ERMELO – het verkeersexamen stond aanvankelijk gepland voor april, maar ging vanwege de Coronacrisis niet door. Dinsdag 23 juni werd het fietsexamen alsnog afgenomen en een week eerder het theorie-examen. Vanmiddag kregen negen kinderen hun cum-laudediploma’s van burgemeester André Baars.

Vanwege de Corona besloten maar vijf basisscholen deel te nemen aan het landelijk Verkeersexamen. De leerlingen die cum laude slaagden hadden allen nul fouten. Het zijn allen leerlingen van groep zeven: Aeden Orie van de Beatrixschool en Daniek Klein Wolterink, Rebecca Huur, Britt Vliek, Elin van de Hoek, Meike Sennema, Annemijn Roepman, Joep van Diest en Bo Spiegelenburg van De Klokbeker.

Trappers

De negen kinderen mochten vanmiddag in De Dialoog uit handen van Baars het diploma in ontvangst nemen. Eerst werden ze, uiteraard anderhalve meter uit elkaar, toegesproken door de burgemeester die ze hartelijk feliciteerden. Naast de diploma’s ontvingen de leerlingen ook nog een stel fietstrappers met goede reflectoren omdat het natuurlijk heel belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.