Dijkhuis sluit fase muzikaal af

ERMELO - Het is inmiddels een 'straatartiest' geworden, Egbert Dijkhuis. Vanwege corona gingen veel optredens niet door, maar de Ermelose volkszanger liet zich niet uit het veld slaan. Dijkhuis trad daarom menigmaal letterlijk op straat op. Zo bracht hij vertier voor de ouderen in verzorgingshuizen. 

De Ermelose zanger zong als een van de eersten in het coronatijdperk 'pro Deo' buiten voor bewoners van een zorginstelling. Dat vond plaats op 20 maart voor De IJsvogel. Daarmee haalde hij zelfs een uitzending van SBS 6. Omdat de coronamaatregelen nu sterk versoepeld zijn, bedacht welzijnsmedewerkster Tirza de Lange van de Zorggroep Noordwest-Veluwe dat Egbert Dijkhuis vanzelfsprekend ook een van de laatste buitenoptredens zou moeten verzorgen. De sympathieke zanger vond dat ook een goed idee en besloot opnieuw belangeloos hieraan mee te willen werken. Zo ontstond donderdag een mooi optreden voor de bewoners van De Arcade.

Emoties

De populariteit van onze eigen volkszanger was af te lezen aan de volle balkons van het verzorgingstehuis, de zwaailichten en sirenes van een heuse politiewagen en de toeterende vrachtwagens. Enkele door emoties overmande toeschouwers moesten zelfs enkele traantjes wegpinken. De volgende optredens van de Ermelose volkszanger zullen waarschijnlijk gewoon weer binnen gebeuren. ,,Maar mocht het nodig zijn, dan sta ik zo weer op straat," meldde Dijkhuis lachend.