Fritoloog houdt vinger aan de pols

ERMELO - Cock Andreae kijkt de Stationsstraat in en mist nog altijd zijn zebrapad ter hoogte van de Action. ,,Er gebeurt nog helemaal niks," reageert hij enigszins verbolgen. ,,Op 16 april zou de schop in de grond gaan. Op 7 maart is er met veel spektakel een startschot gegeven."

Vanwege de Europese aanbesteding werd de startdatum over Pasen en Koningsdag heen getild. Zo kon de horeca nog haar festiviteiten organiseren. ,,Maar bijvoorbeeld de Molen- en gemalendag zaterdag 10 mei gaat voorbij zonder activiteiten op het plein. Het Molenaarplein zou namelijk open liggen." Wie begin dit jaar een evenementenvergunning wilde aanvragen, kreeg die niet vanwege de plannen voor de herinrichting. Andreae is, net als veel anderen, benieuwd naar de datum waarop men echt gaat beginnen. ,,Het schuift nu een heel eind op," zegt de gepensioneerde ondernemer. ,,Straks komen ook de braderieën in de knoop. Al die toeristen..." Andreae denkt verder en ziet zelfs problemen voor Sinterklaas. ,,Ik denk dat hij in november niet door de Stationsstraat kan." De fritoloog vindt het jammer dat de communicatie vanuit de gemeente hierover moeizaam is. Wel weet hij dat er morgen een informatiebijeenkomst is voor betrokkenen en omwonenden. ,,Wellicht komt er dan duidelijkheid."

Achteraf...

Andreae is benieuwd hoe het nieuwe college cruciale punten gaat aanpakken. ,,Ik ga kijken of ze alles nakomen wat er afgesproken is. Ik hou de vinger aan de pols." Zijn VVD is in de oppositie terecht gekomen en de fritoloog wil nog eenmaal terugkijken op de verkiezingen. ,,Ik had echt gerekend op drie zetels, maar het is anders gelopen. Misschien hadden we ook een winkel moeten openen. We hadden een zwakke campagne en hadden meer de boer op moeten gaan." Andreae heeft er een bekende uitspraak bij: Achteraf kun je een koe... Wat de VVD-man moeilijk te accepteren vindt is dat de VVD-lijsttrekker, die de meeste voorkeursstemmen voor de partij kreeg, morgen de Ermelose politiek verlaat en niet haar plaats inneemt in de raad. ,,Dan had ze zichzelf niet op één moeten zetten. Wij gaan er de komende jaren in elk geval flink tegenaan!" besluit Andreae, die de VVD wel trouw blijft.