'We hebben wel verloren, maar zijn niet verslagen'

ERMELO – Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur en wat Cock Andreae betreft is dat meer dan op zaterdag naar zijn club DVS'33. ,,Het onlangs gehouden VVD Café heeft aangetoond dat er goed gekeken moet worden naar de binnensport," zegt Andreae, die een goed gevoel heeft overgehouden aan de bijeenkomst in café De Kletskop. ,,Het thema van de avond was 'een nieuwe sporthal' voor Ermelo en ik denk dat we daar met zijn allen naar toe moeten."

Volgens de fritoloog was het een gezellige en interessante avond waarbij Edith Foppen en Jiska Wijnen, twee dames van Sparta, het belang van een nieuwe sporthal aantoonden. ,,De Balverszaal heeft zijn langste tijd gehad," meldt Andreae. ,,We moeten een nieuw sportcomplex die voldoet aan de NOC*NSF-normen. Dan kunnen we bijvoorbeeld een Wereld Kampioenschap trampolinespringen in Ermelo houden. Dat is goed voor het hele dorp."
Tijdens het politieke café werd aangegeven dat ook voor Calluna geldt dat die hal niet meer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. ,,De VVD had dit punt dan ook in het verkiezingsprogramma staan," aldus Andreae. ,,We hebben de verkiezingen wel verloren, maar we zijn niet verslagen." Hij blijft zijn partij trouw en ziet de goede dingen uit het VVD programma om zich hard voor te maken. ,,We pleiten voor de sloop van de Balverszaal. Daar moet iets nieuws voor komen. En dan kunnen we beter kijken wat we echt nodig hebben." De fritoloog is trots op Sparta die hoog scoort op internationaal niveau. ,,Het is toch jammer dat deze vereniging voor hun honderdjarig jubileum naar Harderwijk moest uitwijken? Dat moeten we proberen te voorkomen."
Cock Andreae vindt dat de gemeente Ermelo nu een goede keuze moet maken. ,,Maar we moeten wel het huisje bij het schuurtje laten," besluit de gepensioneerde ondernemer die graag een keer komt patat bakken in de kantine van het nieuw te bouwen sportcomplex.