Ermelose 'Benidorm Bastards' in opmars

ERMELO – Gisteren schreef ik een kritisch opiniestuk over de polarisering in Nederland. Uit onvrede met het heersende klimaat in dit land, waar de oudere generatie wordt weggezet als egoïstische, potverterende pensionada's, die allemaal wonen in riante villa's en deze bezet houden voor de jongeren.

Vanmorgen werd ik wakker met allemaal ondeugende gedachten. Ik heb besloten, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, om een nieuwe partij op te richten: De 'Ermelose Etters' geheten, een soort Benidorm Bastards, maar dan wat liever misschien, en specifiek gericht op Ermelo. De Ermelose Etters zullen laten zien dat zij alles, behalve een grijze, gebrekkige en zorgvretende generatie zijn.  De Ermelose Etters wil namelijk een partij zijn voor krasse knarren (vanaf 60plus maar we kijken niet op een jaartje minder), waarvan het, naar verluidt, wemelt in Ermelo. Als oprichter van de nieuwe partij voor Ermelo, heb ik een aantal speerpunten in het partijprogramma:

1. Een discotheek voor krasse knarren. Er is namelijk niets voor ons te doen en wij willen onze voetjes van de vloer.
2. Een (internet)café voor oma's (opa's natuurlijk ook van harte welkom). Er is wel een Oma's Café in Ermelo maar die is uitsluitend voor de jeugd. Wij willen ons eigen café waar we rustig kunnen indrinken om daarna naar de discotheek te kunnen gaan.
3. Ouderenopvang voor de mensen onder ons die mantelzorg op zich hebben genomen. Om te beginnen zijn we tevreden met enkele uren per dag, zodat deze mantelzorgers ook tijd hebben voor de opvang van onze kleinkinderen en het vele vrijwilligerswerk dat wij verrichten.
4. Een circuit op Strand Horst, waar wij lekker met onze rollators en scootmobielen kunnen racen.
5. Een eigen strand, waar wij al dan niet in ons blootje, kunnen recreëren zodat jongeren geen aanstoot hoeven te nemen aan onze ietwat uitgezakte lijven, waardoor wij onbekommerd onszelf kunnen zijn.
6. Een ouderenkermis een dag per jaar met attributen die aangepast zijn voor ouderen. Een rupsbaan is daarbij essentieel, omdat menig oudere hieraan nostalgische en romantische herinneringen bewaart. Goed voor het welbevinden en het daagt uit tot hernieuwde contacten.
7. Alleenstaanden aanmoedigen bij elkaar te kunnen wonen zonder gekort te worden op onze AOW. Samenwonen is immers goed voor de onderlinge relaties en gaat vereenzaming tegen.
8. Wij ouderen mogen zo lang in onze vrijstaande woningen blijven wonen als wij zelf willen. Mogelijk kunnen wij kamers verhuren aan andere ouderen, zodat we langer voor elkaar kunnen zorgen zonder dan direct weer als voordeurdelers weggezet te worden. Sociale contacten voor ouderen zijn immers essentieel. Ook goed in het kader van het langer thuis wonen.
9. Een sauna/badhuis voor ouderen met hetzelfde oogmerk als onder punt 5 genoemd. Zo kunnen we lekker ongestoord onder elkaar zijn en plezier maken om daarna verfrist en verjongd van de voorzieningen onder punt 1 en 2 gebruik te kunnen maken.
10. Een sporthal die 1 dag per week geheel door ons ouderen kan worden gebruikt voor fitness, Arobics, Zumba, Yoga en andere sportieve bezigheden. Dit om ons krasse knarren zo lang mogelijk vitaal maar ook van de straat te houden.
11. Een hang/datingplek speciaal voor ons ouderen waar wij mogen kletsen, jeu de boulen, borrelen, chatten en met elkaar plezier maken zonder anderen te storen. Liefst in het centrum, maar mag ook op andere geschikte plek. Bijvoorbeeld Molenaarsplein.
12. Een standbeeld oprichten voor alle ouderen van Ermelo. Om tevens alle oudere generaties te eren die Ermelo hebben helpen opbouwen tot het welvarende dorp dat het nu is.
13. Een seniorenstatus voor de dorpsoudsten bij wie het hele dorp om raad kan vragen op hiervoor aangewezen vergaderplaatsen in het centrum.
14. Een dierentuintje waar de ouderen onder ons hun huisdieren kunnen stallen. Deze dierentuin is toegankelijk voor alle senioren. Wij kunnen elke dag een dier uitlaten voor degenen die het niet meer zelf kunnen en ter bevordering van de sociale contacten.
15. Een circus voor ouderen, waar lenige krasse knarren hun kunsten mogen vertonen.

Als oprichter van deze nieuwe Ermelose partij, sta ik open voor alle nieuwe frisse ideeën die voor de Ermelose Etters van belang kunnen zijn. Samen maken we de partij sterk.
U kunt uw reacties mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeanne Dijkstra