Cock maakt selfies

ERMELO - 'Selfie' is deze week verkozen tot het woord van 2013. Dat heeft woordenboekenuitgever Van Dale bekendgemaakt. Andere woorden die meededen om de titelstrijd waren onder anderen koningslied, kopschopper en voedselsjoemel.

,,Wat is een selfie?'' vraagt Cock Andreae aan een dorpsgenoot. ,,Een selfie is een zelfportret gefotografeerd met een smartphone," legt de man uit terwijl hij zijn telefoon pakt. Er volgt een snelcursus 'selfies maken'. ,,Mijn woord van 2013 is 'frustratietolerantie','' zegt hij. In de laatste week van het jaar kijkt de voormalig fritoloog terug. ,,Er zijn veel goede dingen gebeurd. De parkeerplaats aan de Groeneweg is gerealiseerd en er is een voorzitter benoemd voor de stichting Centrummanagement." Zo vlak voor Kerstmis wil Andreae graag de positieve punten benoemen. ,,De mensen uit Rehoboth zijn verhuisd naar De Amaniet en ze wonen daar prachtig." Zelf heeft de gepensioneerde Ermeloër een plek gereserveerd in het toekomstige plan van de Herbergier. ,,In die omgeving heb ik veel jaren gewoond en ik hoop dat er, als ik het nodig heb, plaats is in de herberg." Maar voorlopig woont Cock nog prima op zichzelf. ,,Gezondheid is heel belangrijk. Ik zeg altijd: wie gezond is, heeft veel wensen, maar wie ziek is, heeft er maar één."
Andreae, beroemd om zijn uitspraken, heeft nog een kanttekening. ,,Het gezegde is: 'Wie schrijft, die blijft'. Maar waar zijn ze gebleven die hebben geschreven?" De middenstander in ruste kan een lijst met mensen opnoemen die dit jaar zijn overleden. ,,Allemaal van de lichting van Cock Andreae," zegt hij. ,,Dat geeft toch wel stof tot nadenken. Ik wens dan ook alle lezers van ErmeloVanNu een gezond 2014! Het wordt een spannend jaar met het Centrummanagement en de verkiezingen. Genoeg om met regelmaat mijn mening te ventileren." Ook in het nieuwe jaar zal Cock Andreae zijn gedachten achterlaten op ErmeloVanNu.