Drentse grootmacht zonder punten naar huis

ERMELO - De koppositie van de Hoofdklasse C was zaterdag de inzet van het thuisduel van DVS'33 Ermelo tegen ACV. De Assenaren veroverden een week eerder de eerste periodetitel en verdedigden zodoende de eerste plaats in Ermelo. De geelzwarten deden echter met succes een gooi naar die plaats.

De Drentse grootmacht was weliswaar gehavend, maar dat gold evenzeer voor de equipe van trainer Jan Veldhuizen. Hij kon nog steeds niet beschikken over centrale verdediger Rochard Terpstra en Roald de Vries. Jorran van Santen stond zodoende in het hart van de defensie naast Edmund Mijnheer. Stevan de Geijter speelde derhalve ook weer als linksback. Voor de 1000 toeschouwers was het zeker voor de rust volop genieten, met name voor de Ermelose supporters en de neutrale toeschouwers.

Ermelo's overwicht uitbetaald

In de voorbeschouwingen was er het nodige retroperspectief, waarbij gerefeerd werd aan de 3-0 zege, die DVS destijds geboekt werd op de Drentse club. Toen bedioenden de Ermeloërs zich van de counter; een spelletje, waarmee zij zich niet populair maakten bij menig hooggeklasseerde tegenstander. Die kregen daar nagenoeg geen grip op.
Nu was DVS vanaf het eerste fluitsignaal van de bekende Roelof Luinge de ploeg, die het meest aanspraak mocht maken op de overwinning. Met gedurfd voetbal werden de gasten onder druk gezet en rond een half uur voetbal betaalde dat overwicht zich uit in een 3-0 voorsprong. Kort nadat Daniël van Warven zijn ploeg op een 1-0 voorsprong had gezet, werd de verdediging van ACV volldeig uitgespeeld en rondde Ali Akla af. De aanvaller kreeg daarmee al een beloning voor zijn goede spel, want hij draaide zijn tegenstander op de rechterflank volkomen dol. Toen Christian van de Kamp twee minuten hierna de 3-0 inkopte leek het pleit beslecht in Ermelo's voordeel. Roelof Luinge bood de Drenten vij minuten voor de rust echter de gelegenheid om de 3-1 vanaf elf meter aan te tekenen. Het had even z'n weerslag op het Ermelose spel, maar de rust werd verder schadevrij gehaald. Gezien het uitstekende voetbal voor de thuisclub was dat ook niets te veel
In de tweede helft probeerde DVS weer afstand van de regerende koploper te nemen, wat ook lukte door de kopbal van Ali Akla in de 54e minuut, die via de paal binnen ging. Dat bleek nog niet de nekslag, want Edu de Jonge Rosa versloeg doelman Daan Huiskamp drie minuten later met een bekeken schuiver in de hoek. Het had een minuut later weer helemaal een wedstrijd kunnen worden, toen Robin Mulder oog in oog kwam te staan met de Ermelose sluitpost, maar Daan Huiskamp redde bekwaam. DVS ging weer op zoek naar een uitbreiding van de voorsprong en vond die een klein kwartier voor tijd. Christian van de Kamp zorgde met zijn kopbal, een echt spitsendoelpunt, voor de uiteindelijke 5-2. De lijstaanvoerder was definitief geklopt en DVS nam de koppositie over.

DVS lijstaanvoerder

De Assenaren blijven met een achterstand van twee punten tweede. Aarttsrivaal VVOG kon zich niet handhaven op de derde plaats, ondanks een 0-1 voorsprong. Flevo Boys trok de stand meer dan recht (3-1). Dat volgt nu op de derde plek drie punten achter de Ermeloërs. VVOG is vierde met een verschil van vijf punten; evenveel als Harkemase Boys, dat de Friese derby in Drachten won. Het Twentse treffen in Wierden leverde een overwinning voor SVZW op, dat daarmee naast streekgenoot Excelsior'31 kwam.

'Geen bluf'

"Geen blufvoetbal", gaf trainer Jan Veldhuizen na afloop van de topper aan:"Dit is het voetbal, zoals we het graag spelen en dat het dan zo goed uitpakt, is mooi. Ik heb ook geen moment geloofd, dat we niet zouden winnen. Niet na de 3-1 en ook niet na de 4-2. We hebben met gedurfd voetbal gewonnen; vanaf het begin hebben we achterin één tegen één gespeeld en ACV onder druk gezet."