WerkCentraal

Jordy van Loo scoort met Braziliaanse muziek

ERMELO - Jordy van Loo, ofwel DJ Jorda, uit Ermelo bereikt met zijn muziek vanaf nu misschien wel net zoveel mensen als pak hem beet Phil Collins of Madonna. De Ermelose DJ is namelijk de eerste Nederlandse artiest met een clip op een van de grootste YouTube-kanalen ter wereld.

De videoclip van de 25-jarige Ermeloër is gisteravond in première gegaan op het Braziliaanse YouTube-kanaal ‘Kondzilla’. Het kanaal is het grootste in Latijns Amerika en heeft maar liefst bijna 63 miljoen abonnees en meer dan 33 miljard views. En dat betekent dus letterlijke een miljoenenpubliek voor de DJ/producer uit Ermelo.

Apetrots

DJ Jorda is uiteraard apetrots op het succes. Hoe hij er als eerste Nederlander in is geslaagd om op het Braziliaanse “Kondzilla’ te komen is eigenlijk toeval vertelt hij: ,,Ik maak zelf al een tijdje Latin-muziek”, legt Jordy uit. “Op een gegeven moment maakten wij een Braziliaans nummer en toen zijn we bij een vocalist uitgekomen die woonachtig is in São Paulo. Toen heeft dat YouTube-kanaal het liedje gehoord en die waren super-enthousiast en toen stonden we er opeens op.”

63 miljoen

Kondzilla is het kanaal van de Braziliaanse platenbaas en regisseur Konrad Dantas. Hij produceert zelf de videoclips op zijn kanaal en daar wordt behoorlijk naar gekeken. “Kondzilla is eigenlijk één van de grootste YouTube-kanalen ter wereld”, zegt Jordy. “Op muziekgebied zelfs de grootste geloof ik. Het kanaal heeft 63 miljoen abonnees. Ik hoop dat die allemaal mijn liedje gaan luisteren, dat zou wel mooi zijn”, zegt hij met een glimlach van oor tot oor.

Onwerkelijk

,,Ja het voelt nog een beetje onwerkelijk. Het is net allemaal natuurlijk gebeurd en het is wel heel gaaf. Ik besef het ook wel een beetje. Maar de stappen die hierna kunnen komen, het besef dat we echt met grote artiesten kunnen werken, dan denk ik gebeurt dit allemaal echt? Dus eigenlijk een heel mooi gevoel, maar nog een beetje onwerkelijk.”  (Bron: RTV Nunspeet)