Sporten en bierdrinken gaan vanaf nu hand in hand

ERMELO – Brouwerij De Uddelaer op Landgoed Staverden brengt sinds kort een nieuw bier: Sportbier. Het is een onderscheidend, alcoholvrij witbier met extra proteïne voor extra energie en sneller herstel van spieren en pezen.

Wie sport en bier in één zin noemt, werd tot voor kort uitgemaakt voor ‘slappeling’, watje’ of ‘amateur’. Sinds kort gaat dat niet meer op, want er is nu een bier op de markt gebracht wat zich kan meten met de gangbare sportdrank. En als voormalig tophockeyer en Olympisch gouden medaillewinnaar Jacques Brinkman (54) aan de basis van dit bier staat, klinkt het al anders. Brinkman: ,,Als voormalig tophockeyer is de link met sport snel gelegd. Toen ik in 2018 startte met Bierbrouwerij De Uddelaer zat al meteen in mijn hoofd een Sportbier te ontwikkelen. Nu een paar jaar later en vele experimenten rijker, hebben we echt iets bijzonders, innovatiefs en lekkers; Uddelaer Peptan Sportbier.’’

Samenwerken

Uddelaer Peptan Witbier lest de dorst, zorgt voor een fris, energiek gevoel en bevordert daarnaast ook nog een snel herstel van vermoeide spieren. Kortom, de ideale vervanger voor frisdranken en zoete sportdrankjes. Het witbier heeft een isotonische werking wat betekent dat de verdeling van vast en vloeibare elementen overeenkomt met de samenstelling van het bloed. Daardoor is het lichaam, bijvoorbeeld na intensief sporten, prima in staat de waardevolle voedingsstoffen op te nemen. Het geeft dus extra energie, voorkomt blessures en geeft sneller spierherstel na inspanning. ,,We werken nauw samen met een brouwerij in België en een Frans bedrijf, wereldwijd gespecialiseerd in eiwit gerelateerde producten,’’ vertelt Brinkman. ,,Topsporters nemen na een wedstrijd of training vaak een eiwitshake voor snel herstel. Nu kun je dus een lekker 0% Uddelaer speciaalbiertje nemen met extra eiwitten. Gezondheid en (alcoholvrij) bier gaan dus hand in hand.’’ Uddelaer Peptan is effectiever dan standaard zuivel-eiwitten. Een studie uit 2009 toonde het verbeterde verzadigende effect van collageen peptiden op mensen aan, in vergelijking met andere eiwitten. Brinkman: ,,Wij mogen als Brouwerij De Uddelaer de term ‘High Proteïne’ gebruiken omdat 21,55% van de energie-inhoud van een blikje 330 ml Uddelaer Peptan komt van het ingrediënt Peptan.

Golf

Uddelaer Peptan is te verkrijgen bij Brouwerij De Uddelaer op Landgoed Staverden en via de webshop www.uddelaer.nl/webshop. Inmiddels heeft ook Burg Bieren in Ermelo het unieke speciaalbiertje in het assortiment opgenomen. Golfbaan Lage Vuursche in Den Dolder heeft Uddelaer Peptan in hun 'to-go' assortiment voor golfers die een rondje lopen. Brinkman: ,,En we hopen binnenkort ook Golfbaan The Links Valley in Ermelo als Uddelaer Peptan verkooppunt te verwelkomen. Voor de toekomst richten we ons ook op hockey-en voetbalclubs in de regio Veluwe.’’ Uddelaer Peptan is te verkrijgen in een blik van 330 ml.