WerkCentraal

Ondernemers komen met creatieve concepten

ERMELO - Ondernemer Elise Walinga van Riemer& Walinga Boekverkoopers gaat dit jaar voor Burenliefde. Volgens haar is er geen betere match als een goed boek en chocola. En dat met Valentijnsdag in het vizier… Betitel je liefde!

,,Vorig jaar hebben we al leuk boeken getipt aan mensen voor Valentijn,” vertelt de Boekverkooper. ,,Dan schreven we op het pakje het eerste deel van de zin en dan opende iemand het pakje en maakte de titel van het boek de rest van de zin af.” Maar ditmaal besloot Walinga de samenwerking op te zoeken want volgens haar is het veel leuker - en vooral lekkerder! Zo ontstond het idee met een stukje in chocoladevorm. ,,Dus toen ben ik snel naar de buren Proeverij De Ontmoeting gelopen en die waren gelijk enthousiast! Een win-win-win situatie.”

Matchen

Nu de lokale ondernemers nog altijd beperkt zijn in hun ondernemerschap blijken creatieve samenwerkingen goed te matchen. Riemer&Walinga wil daarmee niet alleen haar eigen winkel onder de aandacht brengen, maar ook Proeverij De Ontmoeting die vanwege lockdown al tijden niemand kan ontvangen. Waling: ,,Verras daarom een geliefde man, vriendin, broer, dochter, vader, vrouw, vriend, moeder, hulp, zus of zoon, met de beste cadeau-combinatie die er bestaat: een dikke plak chocolade (cadeau 1) en een goed boek (cadeau 2).” Ze noemt het drie vliegen in één klap. Twee winkels krijgen omzet binnen en de ontvanger van het cadeau wordt dubbel verrast. ,,En de gedachte erachter vinden we ook echt leuk: dat het ene cadeau niet zonder het ander kan. Precies zoals we elkaar nu nodig hebben in deze tijd.” Waling houdt ondanks alles de moed erin. ,,Als mensen willen, mogen ze trouwens ook zelf een leuke combinatie verzinnen en die aan ons doorgeven!” https://www.deboekverkoopers.nl/nl/betitel-je-liefde