Verschil van interpretatie regels

ERMELO - Het Klimbos mag weer open. Dat heeft de VeiligheidsRegio Noord- en Oost Gelderland gisteren besloten. Door deze sportieve attracties te scharen onder sportlocatie kan men per direct weer van start.

De coronaregels en met name hoe de regels door verschillende gemeenten geïnterpreteerd werden, zorgden voor de nodige verwarring. Zo mochten de klimbossen in de Achterhoek open en moesten de ondernemers op de Veluwe de attracties op slot houden. Dat zorgde voor de nodige spanning. Stefan Krijthe, manager van het Klimbos in Ermelo is super blij. ,,We zijn vanaf december dicht geweest en kunnen niet wachten tot de klimmers weer kunnen genieten van ons mooie en uitdagende Klimbos.

Reserveren

Krijthe: ,,Wij hanteren per boeking een maximale groepsgrootte van 4 personen vanaf 27 jaar. Voor iedereen tot 27 jaar is er geen maximum.” Die regel heeft te maken met het feit dat klimbossen nu in de sportsector worden geplaatst. ,,Wij hebben ons dus te houden aan de voor deze branche geldende maatregelen.” De manager is opgelucht. Dit geeft duidelijkheid. Want waarom mag het in de ene provincie wel en in de andere niet? Dat zat hem in de interpretatie van de regels. Waar de ene gemeente een klimbos als speeltuin zag, probeerde een andere gemeente de coronaregels te omzeilen door het een sportlocatie te noemen. Vooraf moeten tickets online gereserveerd worden. ,,Die reserveringen lopen gelukkig alweer binnen en we gaan er een mooi weekend van maken!” aldus Krijthe.