Zomerse temperaturen met Italiaans ijs

ERMELO – Eigenaren Hans Meiling en Reinier Luth openen morgen hun vierde vestiging van IJstijd in Ermelo. Tot voor kort werden er in dit pand aan de Stationsstraat nog haren geknipt, maar vanaf 18 juni is er dus alleen maar ijs. Er hebben heel veel mensen al lang naar uitgekeken, maar morgen kan het echt: ijs bij IJstijd in Ermelo!

,,Het heeft ontzettend lang geduurd, wat een drama,’’ vertelt eigenaar Hans Meiling. ,,De levering van onder andere de apparatuur uit Italië heeft ons geduld danig op de proef gesteld. Natuurlijk had dit allemaal met de coronamaatregelen te maken, maar toch. En toen dit eenmaal geleverd werd, moest natuurlijk de rest in het pand nog worden aangepast.’’ Een kleine domper op het geheel is dat het terras nog niet kan worden gerealiseerd. ,,Maar, dat komt ook goed, maar we konden echt niet langer wachten. Zeker niet gezien het mooie weer.’’ Vrijdag 18 juni kunnen klanten vanaf 12.00 uur bij IJstijd terecht voor wel 55 verschillende smaken ambachtelijk Italiaans ijs, maar ook voor softijs, milkshakes en slushpuppy’s.

IJsmeesters

Na het succes van hun locatie in Garderen besloten Meiling en Luth in 2008 een tweede locatie te openen in Beekbergen en daarna in 2011 een derde in Voorthuizen. En dan dit jaar kreeg Ermelo de beurt om hun vleugels naar uit te slaan. De grote ijskeuken, waar elke dag de meer dan zestig verschillende ijssmaken worden gemaakt, staat in Garderen. Vandaaruit worden de drie locaties bevoorraad. Het ijs van de Garderense ijsmakers bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het ijs wordt helemaal zelf bereidt zonder hulp van halffabricaten. In se ijskeuken wordt niet alleen Italiaans ijs bereid voor hun eigen vestigingen, maar ook voor levering aan derden, zoals aan restaurants en hotels.

Skateboard

IJstijd Ermelo is dagelijks open van 11.00 tot 21.00 uur. Wanneer het echt mooi weer is, kan het uitlopen naar 22.00 uur, maar als het weer minder is, kan ook het ook zo zijn dat de zaak eerder sluit. Vanwege de opening van het vierde filiaal is er in elke IJstijdwinkel een openingsaanbieding waarbij een skateboard kan worden gewonnen. Informatie hierover is te verkrijgen in de winkel.