‘Omdat kleding een tweede leven verdient’

ERMELO – Duurzaamheid is hét woord van de laatste jaren. En dat hebben Annemieke en Lianne Wildeman en Berdien Rienstra-Wildeman goed begrepen. Want in hun dagelijkse leven staan ze ook bewust in de wereld, maar besloten ook om een tweedehands kledingzaak te beginnen. Vrijdag wordt de winkel ‘Op Zolder’ aan de Kerklaan 9 in Ermelo geopend.

Er is zoveel afval en er wordt zoveel onnodig vernietigd terwijl veel van wat wordt weggegooid best een tweede of zelfs derde of vierde leven kan hebben. En zeker als het gaat om kinderkleding, want kinderen groeien snel en de kleding is dus al snel te klein. ,,We hebben als zussen, maar ook onze moeder, altijd al gezegd dat als het mogelijk is dat we dan een bedrijfje wilden starten. En toen ons jongste zusje uit huis ging, kwam er ruimte vrij. En toevallig zat er nog een winkelbestemming op het pand, dus zijn we eens bij elkaar gaan zitten,’’ vertelt Berdien Rienstra (27) enthousiast. ,,We zaten te brainstormen welke winkel er nog niet was in Ermelo en kwamen uiteindelijk uit op tweedehands kinderkleding.’’ De drie ondernemers vroegen bij vrienden, kennissen en via instagram en facebook om kinderkleding in te brengen en in korte tijd was de winkel vol met kwalitatieve kleding.

Vijftig procent

De ambitie was er, de kleding was er, maar er moest nog een naam bedacht worden. ,,We bedachten in eerste instantie of we iets met onze namen konden, maar dat viel af. Toen of we een leuks konden bedenken wat kinderen aansprak, maar dat werd ‘m ook niet,’’ lacht Rienstra. Uiteindelijk werd het de voor de hand liggende ‘Op Zolder’, want daar is de winkel gevestigd. Wanner mensen kinderkleding willen inbrengen, van maat 50 tot 176, kunnen ze contact opnemen. Vijftig procent van de opbrengst is dan voor de inbrenger. De winkel is vooralsnog alleen op dinsdagmorgen (09:30-11:30 uur) en dinsdagavond (19:30-21:30 uur) geopend omdat ze alle drie ook nog een eigen baan hebben. Op Zolder is een echt familiebedrijf want ondertussen heeft vader Arjen ook al een website gemaakt: www.opzolder.net. Informatie over inbrengen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.