Retro artikelen roepen herinneringen op

ERMELO - In het monumentale station zijn momenteel vintage, ofwel retro objecten te koop. Ze komen van de zolder van Anke Hamstra die normaal gesproken koffie schenkt bij Vanneau Café. ,,Ik ben helemaal fan van de spullen uit de jaren '70," vertelt ze. ,,Veel ligt bij mij op zolder en ik heb gewoon teveel spullen. Daarom had ik me ingeschreven voor de Mess Markt in Harderwijk, maar die werd afgelast." Daarom heeft Hamstra nu een vintage hoek ingericht in het station in Ermelo.

Ondernemer Philip Schara vindt het enthousiasme van Hamstra leuk. ,,Tegelijkertijd kunnen we vanwege de coronamaatregelen niet doen waar we goed in zijn. Er zijn simpelweg te weinig reizigers en als restaurant kunnen we geen diner serveren." Daardoor is er ook ruimte om een hoek met retro spullen in te richten. ,,En dat levert ook hele leuke reacties op," aldus de ondernemer. Op tafel staan gekleurde bussen en bewaardozen. Ook is er een reeks vintage speelgoed uitgestald. Anke Hamstra is zelf verknocht aan zestiger- en zeventiger jaren producten. Het kan gaan om huishoudelijke artikelen, kleine meubelstukken, maar ook kleding en stofjes. ,,Ik hou ervan om te snuffelen op markten. Daardoor heb ik gewoon teveel spullen. Ik zou het leuk vinden als ik anderen daar weer blij mee kan maken." Ondertussen schuifelt een dame al tussen de rekjes. Ze heeft bij een aantal producten herinneringen van vroeger. ,,Die spulletjes hadden we vroeger ook," vertelt ze.  

Koffie en vintage blijkt een goede (tijdelijke) match. Vanneau Café is geopend van ma t/m vr geopend van 6.30-17.00 uur.