David de Vries komt horeca versterken

ERMELO – Na maanden verbouwen is het zo ver, de opening van Bij David. ,,Nog één week buffelen en dan komt de Haagse topchef Pierre Wind de toko van David de Vries openen. Het is een nieuw concept en een compleet nieuwe look in het pand aan de Stationsstraat 95a in Ermelo.

De Vries 'hangt' aan streekproducten, het ambacht en producten met een verhaal. ,,Maandenlang ben ik in touw geweest met de realisatie van mijn zaak,” vertelt hij. Hierbij kreeg hij veel hulp van zijn vader, schoonvader, Wilgert Plomp en Alex Speelman. ,,Samen hebben we er echt iets gaafs van gemaakt. Ik heb er veel van geleerd.” Nu is het tijd voor de opening, het moment dat hij zijn gasten mag ontvangen en mooie producten kan maken. ,,Dat heb ik wel gemist, daar ligt mijn hart.”

Deskundig

Het is een jongensdroom die uitkomt. ,,Er is heel veel gebeurd,” vertelt de jonge ondernemer. ,,In het begin zag je daar nauwelijks iets van. Mensen vroegen me ‘wat gebeurt hier’. We kregen heel veel leuke reacties en nu vragen mensen wat ik allemaal van plan ben.” Hij lacht en geniet van de kleine dingen. Overal is goed over nagedacht. Ook de producten die hij gaat serveren zijn deskundig en met aandacht gekozen. ,,Ik wil gewoon dat alles wat hier gebeurt goed is, van de aardappel voor de friet tot aan het biertje dat mijn gasten drinken.'' De Vries denkt een mooie aanvulling te zijn rond het Pauwenplein. ,,We kunnen elkaar goed versterken.”

'Kookspons'

Op zijn veertiende wist David de Vries al dat de horeca voor hem dé plek was. Hij begon in de spoelkeuken en voegde zich al snel bij de keukenbrigade. Zo belandde hij naast Pierre Wind. Deze topkok noemde De Vries een ‘mooie kookspons’. Het was dan ook voor het tweetal geen vraag wie de opening moest verrichten. Wind komt dit met veel energie doen op 11 februari. De opening gebeurt vanwege de covidmaatregelen in tijdsblokken. Dit is alleen voor genodigden. Op 12 februari gaan de deuren open voor publiek.