'Hoe stappen we niet met z'n allen in de sneltrein?'

ERMELO - Het sociale leven, na Corona, komt bij de meeste mensen weer op gang. Want hoeveel hectiek en zorgen Covid-19 met zich meebracht, er waren ook mensen die de 'verplichte rust' enorm konden waarderen. Van elk weekend een agenda vol met sociale activiteiten naar opeens gedwongen tijd met jezelf of je gezin doorbrengen. Maar deze fase is voorbij en er wordt gretig gebruik gemaakt van de gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. Bijeenkomsten, borrels, etentjes, feestjes. Maar hoe houd je de balans en bewaar je wat van die tijd voor jezelf?

Daniëlle de Vries is coach in Ermelo en ze merkt dat dit een vraag is die bij veel mensen speelt. Balans vinden en hier zelf de regie in hebben is een flinke uitdaging. ,,Mensen zijn blij elkaar weer te kunnen ontmoeten," vertelt De Vries. ,,Dit heeft zo’n lange tijd niet gekund, dat het weer kan is een verademing. Maar brengt in sommige gevallen ook het risico met zich mee dat we met zijn allen weer in de sneltrein stappen. En in volle vaart onze agenda volplannen.” In haar dagelijks werk coacht ze mensen die vastlopen bij dit soort vraagstukken. ,,Corona heeft veel met ons gedaan. Zowel mentaal als fysiek. Het heeft ons aan het denken gezet over wat echt belangrijk is in het leven. Ik hoor veel mensen om me heen zeggen dat ze van die verplichte rust iets hebben geleerd, iets willen vasthouden nu alles weer drukker wordt.”

Grip op je leven

Daniëlle coacht en begeleid mensen die worstelen met een goede werk-privé balans, grip op hun eigen leven (terug) willen krijgen of juist ondersteuning willen bij de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer weten? www.danielledevriescoaching.nl of op Instagram via Danielledevries_coaching.