Wenkbrauwen bepalend voor uitstraling

ERMELO - Wie op zoek is naar een wenkbrauwspecialist of permanente make-up, kan nu terecht bij Michelle van Middendorp. Zij is sinds vorige maand in Ermelo gevestigd. ,,Ogen en wenkbrauwen zijn bepalend voor de uitstraling van je gezicht,” vertelt de ondernemer. In haar salon Louise Brows and Beauty wil zij vooral de natuurlijke uitstraling van haar klanten versterken.

,,Je kunt bij mij terecht voor verschillende wenkbrauwbehandelingen zoals Natural Brows, Henna Brows, Brow Lamination maar ook voor permanente make-up.” De naam Louise is een verwijzing naar haar biologische naam. Haar roots liggen in Haïti. ,,Toen ik 2,5 jaar oud was, ben ik geadopteerd door Nederlandse ouders en kreeg ik de naam Michelle. Toen ik klein was, wilde ik graag Louise heten, nu gebruik ik het als bedrijfsnaam.” Een andere verwijzing naar haar geboorteland is de hibiscusbloem in het logo. ,,Dit is een veelvoorkomende bloem in Haïti,” vertelt ze trots.

Inspiratie

Al jaren is Van Middendorp geïnteresseerd in wenkbrauwen. Een bezoek aan een Brow bar inspireerde haar enorm en ze besloot het vak te leren. Daarna bezocht ze haar klanten thuis. ,,Tot ik de kans kreeg om gebruik te maken van de salon van Monique de Roo in de Zwaluwstraat,” aldus Michelle van Middendorp. Ze staat bekend om haar persoonlijke manier van werken. ,,Het is veel meer dan wenkbrauwen bijwerken. Het gaat om de vorm, de kleur en de behandeling.” Zo is er momenteel de trend ‘brow lamination’, waarbij de wenkbrauwhaartjes naar boven gekamd en gefixeerd worden. Deze wenkbrauwspecialist volgt trainingen waardoor ze altijd op de hoogte is van trends en ins & outs op dit gebied. ,,Maar het is vooral belangrijk dat een behandeling past bij de klant,” vertelt ze. ,,Mooie wenkbrauwen zorgen voor een goede uitstraling en dat geeft mensen zelfvertrouwen. Wenkbrauwen doen ongelofelijk veel met een eerste indruk, dus die kan je maar beter op orde hebben.” En ieder gezicht is anders. Dat weet deze vakvrouw als geen ander.

Vorm en kleur

Wanneer je bij Louise Brows and Beauty kiest voor een wenkbrauwbehandeling, kijk je samen welke vorm en kleur het beste bij je gezicht past, zodat een natuurlijke uitstraling wordt versterkt. De wenkbrauwen worden volgens de ‘Golden-ratio’-methode met een potlood tot de millimeter nauwkeurig afgemeten, zodat er een natuurlijke wenkbrauwvorm wordt gecreëerd die bij het gezicht past. Wanneer de juiste vorm is bepaald, worden de wenkbrauwen in vorm gebracht door middel van waxen, knippen en epileren.

Medisch

Michelle van Middendorp helpt ook mensen die door medische redenen geen wenkbrauwen (meer) hebben. ,,Het is mooi om juist in dit soort situaties iets te kunnen betekenen.” De Powder Brows behandeling biedt hierbij de oplossing. Dit is overigens ook een methode die geschikt is voor mensen die geen wenkbrauw make-up willen gebruiken. Door middel van deze behandeling, wordt er machinaal met een naald pigment in de bovenste laag van de lederhuid (de huidlaag direct onder de opperhuid) gebracht. Op deze manier wordt er op een zachte manier een poedereffect gecreëerd op de huid. Je wenkbrauwen ogen voller, waardoor je natuurlijke uitstraling wordt versterkt. ,,Ik zie ook nog kansen voor de toekomst. Ik zou me graag willen specialiseren in medische tatoeages. Daarmee kan ik bijvoorbeeld na een borstreconstructie een tepeltatoeage te plaatsen. Maar dat is voor de toekomst.” Vanwege de opening van haar praktijk Louise Brows and Beauty is er een kennismakingsaanbieding op Powder Brows. Tot en met 30 juni kost deze behandeling geen 375,00 maar 250,00. www.louisebrowsandbeauty.nl