Ermelose ondernemer runt inmiddels vijf barbershops

ERMELO - Ondernemer Nero de Boer uit Ermelo is in de race voor de ANKO Ondernemers Award 2024. Hij neemt het op tegen Kim Martens en Mandy Pormes, eigenaren van Beichies in Utrecht en Barry en Marleen Bosman, eigenaren van Salon Bosman in Alkmaar. Dinsdag werd een filmpje gemaakt om de finalisten voor het voetlicht te brengen.

ANKO is in deze competitie op zoek naar de ondernemer die uitblinkt in innovatie, onderscheidend vermogen, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen of creativiteit. Nero de Boer nam tijdens de coronalockdown drie shops over; in Amsterdam, Bussum en Laren. ,,Ik dacht: slechter dan nu kan het niet worden.” De Boer vindt het belangrijk om betrokken te zijn. Het gaat verder dan zijn werk in de barbershop.

Kroon 

Eén van de hoogtepunten was wel de actie op Lesbos. De kapper vloog in 2018 met een aantal collega's naar het Griekse eiland om vluchtelingen te helpen een barbershop en beautysalon te starten in containers. ,,Als ik zie wat dit met mensen doet, maakt dat mij gelukkig,” aldus de Ermelose ondernemer. Onder alle omstandigheden blijft De Boer optimistisch. Hij houdt van aanpakken, is gemeenteraadslid en biedt tussen het knippen door mensen een luisterend oor. ,,Uiteraard hoop ik deze award te winnen, als kroon op het werk. Maar laten we ongeacht de uitkomst samen onze dromen blijven najagen en ons inzetten om de samenleving steeds een beetje mooier te maken.” Op 12 mei wordt de winnaar bekend gemaakt in Studio21 in Hilversum.