'Ook voetbal is een mannending'

ERMELO - Een gebrek aan creativiteit kan de jonge ondernemer Nero de Boer niet worden verweten. Hoewel hij pas een half jaar geleden zijn barbershop in Ermelo opende, doet hij al regelmatig van zich spreken. Zo zagen we De Boer een live-demonstratie geven bij Ermelo draait Door en organiseerde hij samen met Henk Jan Schreurs van modewinkel Depeche een Mannenavond. Nu lanceert hij zijn eigen Oranje T-shirt.

Aanstaande vrijdagavond houdt de barbier een whiskyproeverij in zijn zaak in De Enk. Iedereen is van 19.00 – 21.30 uur welkom om gratis verschillende soorten whisky te proeven die whiskyconnaisseur Wim Wamelink, bekend van zijn whiskybar MasterClass in 't Loo Oldebroek, gaat serveren. Wamelink heeft een grote collectie whisky's en zal enkele aansprekende soorten mee naar Ermelo nemen. De Boer, die de proeverij organiseert onder het thema 'Barbier, er zit een haar in m'n whisky', geeft aan dat het proeven van de whisky gratis is. ,,Gewoon een service voor mijn klanten, maar ook voor niet-klanten.'' aldus De Boer, wiens passie ligt in het knippen en scheren van mannen. Volgens whiskykenner Wamelink is whisky proeven een geweldige ontdekkingsreis. De Ermelose barbier beaamt dit: ,,Zowel de barbershop als een whiskyproeverij is toch een typisch mannending, niet? Dus kom vrijdagavond, ga met ons mee in die beleving, proef de whisky en geniet van mannen onder elkaar.''

Eigen T-shirtlijn

Voor het WK voetbal ontwierp De Boer een eigen T-shirt, die hij vanuit zijn zaak verkoopt aan klanten. ,,Ook voetbal is een mannending, dus dit past goed bij de shop.'' aldus Nero de Boer. Via mond-op-mondreclame komen steeds vaker ook niet-klanten bij hem om een T-shirt te scoren. ,,Ik heb ideeën genoeg voor teksten op de T-shirts,'' aldus Nero, ,,Voor de finale 'knippen en scheren die lui' of iets dergelijks, maar de leverancier kan niet snel genoeg leveren. En om nu al vast shirts te bestellen voor de finale is een beetje tricky. Dus doe ik het voorlopig maar met deze.'' Ongetwijfeld zullen de T-shirts van Nero snel een collectors-item worden, immers de laatste maat L werd vanmiddag verkocht.