Vastgoedondernemer is klaar met gemeente Ermelo

ERMELO – Na jaren van plannen maken en bespreken heeft Bert van den Brink alles in de prullenbak gegooid. Hij heeft sterk het gevoel dat Ermelose ondernemers niets mogen. ,,Wij krijgen geen voet aan de grond," Vanden Brink Onroerendgoed had samen met het Veluws Ontwerpbureau plannen ontwikkeld voor de locatie 't Weitje en de Witte Herberg.

,,Na jaren van onderhandelen heb ik het gevoel geen meter verder te zijn gekomen," reageert de Ermelose ondernemer. Hij heeft dan ook besloten met de huidige planvorming te stoppen. ,,We worden gewoon aan het lijntje gehouden. Het is gewoon een muur waar je niet doorheen komt." Alle ideeën van Van den Brink werden keer op keer afgewezen. ,,Nu ben ik met het oorspronkelijke plan naar de wethouder geweest, een plan wat destijds afgekeurd is, en nu vond hij dit prachtig." Van den Brink snapt er niks van. ,,We zijn bezig met een winkelcentrum in Ede en ook elders in het land hebben we projecten. Wat hier in Ermelo gebeurt, ervaar ik nergens."

Wedstrijd

Het idee is om met het huidige bestemmingsplan de Witte Herbergh te herbouwen. Maar voor de Ermeloër is de lol eraf. Hij is klaar met de gemeente, niet alleen voor zichzelf, maar hij ziet het ook bij andere ondernemers. ,,Plan Groevenbeek Noord waar Van Wijnen nu aan de slag is. Daar had Van Panhuis een heel mooi voorstel neergelegd. Maar dan schrijven ze een wedstrijd uit en wint er een bedrijf uit Baarn. Om vervolgens de spelregels te veranderen." Van den Brink wijst erop dat ook bij Het Trefpunt Ermelose ondernemers buiten spel zijn gezet. ,,Er lagen ook al leuke plannen voor de Leemkuul. Maar daar komt nu ook een prijsvraag. Het is toch ongelofelijk." Van den Brink kan nog een aantal voorbeelden benoemen. Hij raakt er niet over uitgepraat. ,,We hebben destijds een voorstel voor de locatie van de VAD gedaan, maar ook daar werd het niets. Nogmaals het gaat niet alleen om mij. In de Stationsstraat zie je toch ook geen Ermelose bedrijven die bezig zijn met de herinrichting? Ik begrijp het niet," aldus een boze Van den Brink.