Small Town Customs voor Harley liefhebbers

ERMELO - Vanaf zijn zesde ging hij met zijn vader mee op de motor, een Harley. Het kon dan ook niet anders dat toen Dennis Bakker op zijn 18e zijn eerste motor kocht, het een Harley-Davidson werd. ,,En op die leeftijd kom je in een prijsklasse uit waarin je zelf gelijk aan het sleutelen kan,” lacht Bakker enthousiast.

Hij begon jaren geleden als een 'zaterdagmorgen-sleutelaar', maar enkele weken geleden heeft de Ermelose motorliefhebber zijn eigen officiële werkplaats geopend aan de Harderwijkerweg, net achter het 4x4 centrum. ,,We hebben hier met vrienden en familie weken lang geklust om er iets moois van te maken.” Small Town Customs is de naam van de nieuwe zaak van waaruit Bakker onderdelen verkoopt en waar hij sleutelt. Lassen is zijn vak en vanuit zijn passie voor de Harley is Bakker door en door vertrouwd met de binnen- en buitenkant van deze Amerikaanse motoren.

Droom

Dennis Bakker sprak al jaren de wens uit om voor zijn veertigste zelf iets te willen ondernemen. ,,Op mijn verjaardag vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken.” De Ermeloër werkt nu nog 32 uur voor zijn werkgever en minstens zoveel uren voor zichzelf. ,,Op deze schitterende locatie, dat moet wel slagen! Natuurlijk droom ik er ooit van geheel als zelfstandig ondernemer te werken, maar vooralsnog is dit prima.” Bakker wordt hierbij gesteund door zijn vrouw Eva. De Harley-Davidson is een gedeelde passie. Ook Eva kent de lifestyle van een Harley-rijder. ,,Het is een gevoel wat je niet uit kunt leggen,” zegt ze. Het merk Harley-Davidson doet het wereldwijd overigens goed. Vorig jaar wist de Amerikaanse fabrikant 267.999 motoren te verkopen. Vooral in de Aziatische landen steeg de verkoop flink, maar ook in Europa ging de verkoop met 6,7% omhoog. ,,Met een Harley heb je altijd aanspraak,” vertelt Bakker. ,,Ook al ken je elkaar niet, Harley-rijders horen bij elkaar.''

Big Twin

In de entree van Bakker’s nieuwe shop staat een glimmende motor, custommade van Harley-onderdelen door de Ermeloër zelf. Eind vorig jaar was deze te zien op de BigTwin Bikeshow in Rosmalen. Een beetje trots is Bakker wel. ,,Een reporter van het motorblad Big Twin wil langskomen voor een artikel. Dan heb je wel het gevoel dat je iets moois hebt gemaakt.” Bakker vindt overigens dat hij bij het bouwen niet alleen voor het uiterlijk van het voertuig moet gaan. ,,Ik hou ook het rijcomfort in de gaten.”
Voorlopig is Small Town Customs maandagavond en donderdagavond geopend van 18.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag de hele dag. ,,Het mooie is dat bij motorrijders de scene op woensdagavond pas begint te leven. Dan wil men de spullen klaar maken voor het weekend. Vaak willen ze dan op vrijdag nog even onderdelen halen voor de rit van zaterdag.” www.smalltowncustoms.nl