Authentieke deel wordt winkel en ontmoetingsplek

ERMELO - Marleen Kleine Deters opent 7 maart haar winkel op het Molenaarsplein 28 in Ermelo. Ze betrekt de deel van de vroegere molenaarswoning. De authentieke balken van de boerderij zijn nog zichtbaar. ,,Een prachtige, inspirerende plek,” zegt Kleine Deters tussen het klussen door. Nu de christelijke boekwinkel in de Stationsstraat sluit, ziet de Ermelose kansen om haar eigen boekwinkel te openen. ,,Een verkooppunt voor christelijke lectuur,” zegt ze zelf.

In de nieuwe winkel kan men ook terecht voor cadeauartikelen en kaarten. Middenin de ruimte komt een grote koffietafel. ,,Mensen kunnen hier ook terecht om over hun geloof te praten. Op deze manier kan ik ook mijn geloof uitdragen.” De Ermelose droomde als kind al van een eigen winkel. ,,Deze locatie is op wonderlijke wijze op mijn pad gekomen.” De naam van de nieuwe winkel wordt op 7 maart bekend gemaakt. Kleine Deters: ,,Er komt een springkussen voor de kinderen en om 10:30 uur zullen mijn kinderen de naam onthullen. Klanten krijgen bij besteding van € 20,00 een goodiebag.”

Overname

Aanstaande vrijdag sluit Boektiek Ichtus, de evangelische boekwinkel. Marleen Kleine Deters heeft met Beppie Kok (eigenaar van Ichtus) gesproken over een overname, maar dat bleek niet haalbaar. ,,Wel neem ik de voorraad van de winkel over,” aldus Kleine Deters. Wat de Ermelose betreft verhuist deze ontmoetingsplaats gewoon mee. De winkel sluit aan bij de gebedsruimte die al op het Molenaarsplein gevestigd was.

Er moet nog veel gebeuren, maar Marleen Kleine Deters ziet het helemaal voor zich. ,,Er komt een grote boekenwand. Aan de andere kant komt een kinderhoekje.” Ze wil zich specialiseren in mooie prentenboeken. ,,Ik wil ruime keuze in kraamcadeautjes, geschenken voor het dopen, maar natuurlijk ook in Bijbels.” De christelijke winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.