‘Nul-op-de-meter’ woningen voorzien van zonnepanelen

ERMELO - Vandaag vierden de bouwplaatsmedewerkers van Van Wijnen Harderwijk B.V. het hoogste punt van de 39 'nul-op-de-meter' woningen Groevenbeek Noord in Ermelo.

Twee maanden geleden vierden kopers en betrokken partijen de start bouw van dit duurzame project en nu al is het hoogste punt bereikt. Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. bedankte de bouwplaatsmedewerkers voor hun inzet en betrokkenheid. Natuurlijk moest er even geposeerd worden voor de foto bij de woningen met de eerste zonnepanelen.

Energiemaatregelen

Naast een slim pakket aan energiemaatregelen, zoals de zonnepanelen, wordt het passiefhuis-principe toegepast, wat betekent dat de woning extra geïsoleerd is en voorzien is van driebladig glas. De in- en uitgaande energiestromen voor verwarming van de woning, verwarming van het water, maar ook het gebruik van huishoudelijke apparatuur, inclusief verlichting, zijn op jaarbasis per saldo nul.

Het project is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. in samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse Ermelose ondernemers. www.groevenbeeknoord.nl