Sportverhalen onder de aandacht

ERMELO - Tegelijk met de Nationale Sportweek is het ook De Week van het Sportboek! Bij Bruna Ermelo staan daarom sportboeken deze week extra in de spotlights. Sport brengt prachtige verhalen met zich mee. Tennissers die al vanaf hun zesde levensjaar niets anders doen dan trainen om de top te bereiken. Wielrenners die alle middelen aangrijpen om de beste ter wereld te worden. Of talentvolle voetballers die vanuit een achterstandswijk uitgroeien tot wereldsterren. Sport leest lekker en met 20% korting, die Erik Verbaas, eigenaar van Bruna Ermelo geeft, leest sport nog lekkerder.

Vanaf 16 april kan iedereen stemmen op zijn favoriete Sportboek. De nominaties voor de publieksprijs Sportboek van het Jaar, de prijs voor het beste sportboek van 2015, zijn bekendgemaakt. Tot en met vrijdag kan het publiek op de website Week van het Sportboek stemmen op het favoriete sportboek. Op vrijdagavond 24 april wordt de prijs uitgereikt door Humberto Tan in RTL Late Night.

Week van het Sportboek

De Week van het Sportboek vindt plaats van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april, gelijk met de Nationale Sportweek die georganiseerd wordt door NOC*NSF. De Nationale Sportweek is een landelijk evenement dat een week lang in Nederland sporten onder de aandacht brengt. Sinds twee jaar is de CPNB betrokken bij de Week van het Sportboek. De campagne richt zich op meer zichtbaarheid van sportboeken in boekhandels en bibliotheken en wijst klanten en leden op het ruime aanbod aan sportboeken. Om het brede aanbod van diverse sportboeken onder de aandacht te brengen is een kortingsactie opgezet voor de boekhandel. De lezer ontvangt 20% korting op 20 sportboeken. Uitgevers zetten zich in om ten tijde van de Week van het Sportboek nieuw te verschijnen sporttitels te lanceren.