NeroBarbershop, beste kapsalon Gelderland

ERMELO - Nero Barbershop is vanavond in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn gekozen tot beste kapsalon van de provincie Gelderland. Nero de Boer behoorde al tot de 50 beste kapsalons van Nederland en deze verkiezing is een bekroning op zijn werk.

Nero de Boer opende in december 2013 zijn Barbershop in Ermelo en heeft vanaf het begin zijn zaak flink onder de aandacht weten te brengen. In vaktermen: het branden van het merk Nero. Dat benoemde de jury vanavond ook als een van de sterke punten van NeroBarbershop. Ermelo kan hem onder andere kennen van de initiatieven die hij neemt voor de winkels in De Enk, zoals de muziekoptredens in De Enk, de mannenavonden maar ook van zijn ludieke acties als het WK-shirt. Dat dit niet onopgemerkt bleef, bleek wel uit het feit dat Nero de Boer dit voorjaar ook al werd gekozen tot ondernemer van Ermelo. De Boer: ,,Ik vind het geweldig, fantastisch gewoon. We bestaan nog niet eens twee jaar. Als je ziet wie er allemaal genomineerd waren, mag ik niet klagen. Dit had ik eigenlijk niet eens verwacht. Nu gaan we eerst lekker een feestje vieren.''

Kapsalon Awards

De Kapsalon Awards 2015 werden uitgereikt in verschillende categorieën te weten: Luxe Kapsalon, Barbershop, Haarwerksalon, Hair Extensions Salon, Black Hair Salon en de Digitale Salon. Daarnaast werd er een beste kapsalon per provincie benoemd. De hoofdprijs is de Kapsalon Award 2015. Zowel de provinciewinnaars als de categoriewinnaars maakten kans om deze felbegeerde prijs te winnen. De jury bestaat uit een mix van ondernemers, redacteuren en specialisten uit de kappersbranche. Daarnaast zijn er juryleden die werkzaam zijn in de retailbranche of die bekend zijn met de kappersbranche zoals Rob Peetoom, Mari van de Ven en modeontwerper Hans Ubbink. In de categorie Barbershops werden Van de Hare Amsterdam Barbers uit Amsterdam, Valentino Barbers uit Alphen aan den Rijn en Nero De Boer Barbershop genomineerd. De eerstgenoemde ging uiteindelijk met de Barbershop Award naar huis. Aan het eind van de avond bleek Velvet Monkey House of Hair uit Almelo de overall Kapsalon Award 2015 te hebben gewonnen.